Dnešním zápasem proti Nashvillu se Edmonton na nějakou dobu rozloučí s domácím prostředím, než se tam 8. února zase vrátí. Předešlé dva zápasy Oilers po dlouhé době vyhráli a atmosféra se začíná trochu zlepšovat, ovšem ještě si zdaleka nemůžeme říci, že je vše ideální.

Letošní druhá Bitva o Albertu skončila výhrou 5:3 pro Edmonton, který byl ale horším týmem. Když byl po první třetině stav 0:2 pro Calgary, zdálo se, že se na sérii proher asi nic měnit nebude, ale Evan Bouchard dvěma pěknými přesilovkovými góly stav vyrovnal a zásluhou pohotové střely Perliniho a dvěma Draisaitlovými góly Oilers nakonec vyhráli, přičemž gól na 4:3 padl 5 minut před koncem a na 5:3 v čase 59:59. 4 z 5 gólů ale padly víceméně po pěkných individuálních akcích a Calgary nás celkem výrazně přestřílelo v poměru 47:31. Výhra s Calgary byla první pro trenéra Tippetta na lavičce od 2. prosince, kdy jsme porazili Pittsburgh.

Zápas s Vancouverem už byl z pohledu výkonu daleko lepší. Byli jsme aktivní a vyhrát jsme si zasloužili, ačkoliv i s Canucks jsme dlouho prohrávali a stav 0:2 byl ještě ve 46 minutě. McLeod poté ale pěkným gólem snížil a Draisaitl ze své typické pozice na pravé straně propálil Martina. McDavid poté pro Oilers získal druhý bod gólem v prodloužení. Na gólmana Martina Oilers v tomto zápase vyslali 50 střel!

McDavid konečně prolomil střelecký půst důležitým gólem v prodloužení

McDavid vstřelil gól po pěti zápasech střeleckého půstu a navíc přidal asistenci. V zápase s Calgary zaznamenal 2 asistence, předtím nebodoval dokonce třikrát za sebou. Draisaitl v těchto dvou zápasech zaznamenal 5 bodů, v zápase s Vancouverem vystřelil na branku jedenáctkrát! Draisaitl je s 59 body vedoucím mužem kanadského bodování, o bod před Huberdeauem a Ovečkinem. McDavid je o další bod za nimi.

V těchto dvou zápasech slušně zachytal Koskinen, ale známe ho, takže nadále si nedovoluji predikovat jak to bude dál. Skinner je každopádně k dispozici, Smith je mimo hru. Konovalov byl odeslán do Bakersfieldu a měl by tam vytvořit dvojici se Stalockem. Rodrigue by se tak měl přesunout na druhou farmu do Wichity.

Dnes je opět potvrzen start Koskinena.

Zach Hyman se dnes po 11 dnech opět vrací do sestavy Edmontonu, poté co mu v úterý skončil covidový protokol. Kyle Turris byl zařazen na taxi squad.

Zach Hyman by se dnes měl konečně vrátit do sestavy Oilers

Brandon Perlini, jenž měl dostávat podle Tippetta více šancí hrál v první formaci pouze zápas s Floridou, ale i tak měl ice-time jen 12:51, což je ale u něj i tak rekord. Po tomto jediném zápase byl pro zápas s Calgary opět přeřazen do čtvrté formace. Ani to ho ale nezbrzdilo, aby nedokázal skórovat a jeho gól z první byl opravdu hoden střelce. V zápase s Vancouverem nastoupil ve třetí formaci s McLeodem a Kassianem a tahle trojka hrála slušně, ale ani Perlini, ani McLeod se tradičně nedostali přes 10 minut na ledě. Tohle prostě nechápu proč tihle kluci nedostanou opravdovou šanci a vždycky zůstane jen u prázdného Tippettova tlachání… A s návratem Hymana do sestavy musel někdo z kola ven a víte kdo to zase odnesl? Perlini…

Další změna je ve třetím obranném páru, kde se vedle Russella postaví Lagesson. Ten nahradí Koekkoeka.

Kromě dlouhodobých marodů a Smithe je mimo hru stále ještě Tyson Barrie se zraněním v horní i dolní části těla (vyznejte se v tom…).

Náš dnešní soupeř Nashville vyhrál třikrát za sebou a je na druhém místě za Coloradem jak v Centrální divizi, tak i na celém Západu. Brankář Juuse Saros letos podává výborné výkony a s 23 výhrami je na špici mezi všemi brankáři společně ještě s Vasilevským a Jarrym. Saros tedy dobře pokračuje ve stopách svého učitele a krajana Pekky Rinneho. Mimochodem Rinneho dres s číslem 35 bude 24. února slavnostně vyřazen a vyvěšen ke stropu Bridgestone Arény.

Klubová legenda Rinne bude v Nashvillu zaslouženě poctěn

Nejproduktivnějším hráčem Preds je kapitán týmu Roman Josi, který je v týmu jediným, kdo má průměr více než bodu na zápas. 43 bodů ve 42 zápasech, na obránce velká paráda. Josi je v bodování obránců na třetím místě za Foxem (46b) a Hedmanem (43b). Znovuzrození letos prožívá dřívě ostrostřelec Matt Duchene, kterému se ale v posledních letech tak nedařilo. Letos má ve 40 zápasech 39 bodů, z toho 20 gólů.

Mimo hru jsou Tolvanen a Fabbro.

Edmontonu se na Nashville poslední dobou celkem daří. Poslední 4 zápasy Oilers vyhráli, přičemž ten poslední byl již v této sezóně a skončil výhrou Oilers 5:2. Draisaitl v tomto zápase zaznamenal 2+1. Předešlý zápas hraný v roce 2020 Oilers vyhráli 8:3 a Draisaitl vstřelil 4 góly a ještě přidal asistenci. McDavid zaznamenal 1+4, Nugent-Hopkins s Nursem shodně 0+3. Zajímavostí je, všech 8 gólů inkasoval veterán Pekka Rinne a trenér Hynes ho tehdy vystřídal až po tom osmém gólu.

Po dnešním zápase Oilers vyrážejí na trip, který začíná v Montrealu a pokračuje v Ottawě a Washingtonu.

Dnešní zápas v Rogers Aréně v Edmontonu začíná ve 3:00 SEČ.

UPDATE: Oilers se dohodli s Evanderem Kanem na roční smlouvě za 750 000 dolarů, což je nejnižší hranice.

Dalších 625 000 dolarů je podpisový bonus. Tato částka bude pokrácena dle již odehraného počtu zápasů. Kane se již údajně připojil k týmu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *