Oilers jsou z tripu zpět v Edmontonu a dnes si zahrají proti Montrealu, který je nejhorším týmem Východu a po Arizoně druhý nejhorší celkově. Montreal se ale poslední dobou hodně zvedl a nebude to asi tak jednoduché, jak bych to řekl ještě třeba před 14 dny.

Kór po tom, co jsme v posledních dnech viděli. Oilers si z tripu odváží nakonec 5 bodů z pěti zápasů a kdo jste zápasy viděli, tak víte, co mám na mysli. Zápasy s lídry Východu Tampou, Floridou a Carolinou Oilers sehráli velmi dobře, ale naopak s Philadelphií a Chicagem to mělo k ideálnímu výkonu daleko. Potvrdilo se tím opět to, že se slabými týmy se nám hraje hůře a máme s nimi problémy a dnes s Montrealem čekám něco podobného.

Předešlé zápasy předvedl několik dobrých výkonů Mikko Koskinen, ale v zápase v Chicagu provedl neskutečnou hrubku, která jen potrhuje to, co víme, totiž že Koskinen není schopen udržet dlouhodobější výkonnost.

V sestavě dnes proběhne pár změn, protože v Chicagu se zranil v horní části těla Tyson Barrie a prognóza je zatím na sedm až deset dní absence. Ještě předtím, než Barrie ze zápasu odstoupil, asistoval u Draisaitlova přesilovkového gólu. Barrie před sezónou podepsal novou tříletou smlouvu s ročním příjmem 4,5 mil.dolarů, ale letos má kromě jeho první sezóny v NHL nejmenší bodový příděl za celou celou jeho kariéru, i když 23 bodů není na obránce samozřejmě málo, ale bavíme se o jeho osobních statistikách. Že má Barrie v defenzivě nějaké mezery, to víme. Pokud se ale zaměříme na přesilovky, tam nelze zpochybnit jeho přínos, protože ať už se to tam zkouší s Bouchardem nebo Nursem, souhra nefunguje, kdežto Barrie je do kombinace jednoznačně nejlepší. Že šla produktivita z přesilovek dolů, to už je pak jiná věc.

Kromě Barrieho je nadále zraněn Russell a dále útočníci Puljujarvi, Nugent-Hopkins a Kassian. Absence Nugenta-Hopkinse a Puljujarviho musí být zákonitě znát a to i na přesilovce. Do týmu se ale výborně zapracoval Evander Kane, a týmu odvádí přesně to, proč ho Ken Holland podepisoval. Jeho 13 bodů v 16 zápasech je toho důkazem.

Místo Barrieho byl z Bakersfieldu opět povolán Philip Broberg. Trenéři tak nyní mají k dispozici pouze dva pravoruké obránce Codyho Ceciho a Evana Boucharda.

Z marodky se vrací Kyle Turris, který za poslední dva měsíce odehrál jediný zápas 23.ledna proti Calgary. Na ledě byl už také Josh Archibald, ale jeho návrat je ještě značně nejistý a to i vzhledem k tomu, že není očkován proti covidu. Tyler Benson byl v Chicagu nemocný a jeho dnešní start je nejistý.

Ken Holland vykazuje další aktivitu, když po trojici Samorukov, Hamblin, Desharnais včera podepsal dalšího hráče a tím je Seth Griffith, lídr bodování Bakersfieldu a pátý muž bodování AHL. Griffith podepsal s Edmontonem dvouletou a dvoucestnou smlouvu.

V brance Edmontonu je potvrzen Mike Smith.

Broberg chyběl v sestavě pouze v Chicagu a už se zase vrací z Kalifornie zpět

Montreal se poslední dobou zvedá z bahna a z posledních sedmi zápasů prohráli jen jednou ve Winnipegu. Léčba novým trenérem Martym St.Louisem tedy evidentně pomáhá a Montreal to ještě nevzdává. Jistě, letos bude na draftu honba za talentovaným útočníkem Shanem Wrightem, ale vzhledem k tomu, že draftové pozice se losují na základě procent a umístění týmů, nic není jisté a navíc fanoušci Montrealu prohry neodpouští a říkejte jim něco o draftu. V Montrealu to je prostě jinak…

Z oněch posledních šesti výher vychytal tři veterán Andrew Hammond, který zažívá comeback po čtyřech letech. O jeho kvalitách jsem nikdy nepochyboval a jsem rád, že to všem zase dokazuje. Dnes ale Hammond k dispozici nebude, protože se zranil převčírem v Calgary. Místo něho byl do prvního týmu povolán Cayden Primeau. Zranění jsou nadále brankáři Price s Allenem a dále Byron, Savard, Dvorak, Drouin, Pitlick, Weber a Edmundson.

Dnes proti Edmontonu je potvrzen start Sama Montembeaulta.

Montreal začíná pod Martinem St.Louisem zase něco hrát

Edmonton se s Montrealem letos již jednou potkal, a sice před měsícem v Montrealu. V tomto zápase v Edmontonu debutoval Evander Kane a hned vstřelil první gól Oilers. Hyman zaznamenla 2+1, Draisaitl 2+0 a Nugent-Hopkins 1+1. 6 gólů ze sítě lovil stejný brankář, který nastoupí i dnes, tedy Montembeault a ve třetí třetině ho nahradil Primeau.

Dnešní zápas v Rogers Aréně v Edmontonu začíná v 1:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *