Včera to v Minnesotě nevyšlo, dnes v Nashvillu to musíme napravit, bez diskuze.

Včerejší výsledek 1:2 pěkně zapadl do celého hracího dne, kdy nezvykle padalo málo gólů. Ze 6 zápasů jen v jediném padlo víc než 3 góly. Prohra o jeden gól vždycky mrzí, ale Wild byli v zápase přecejen o trošku lepším týmem, to si musíme přiznat. Když bylo skóre 1:0 pro domácí, Hyman vstřelil vyrovnávací gól a trenér Evason využil coach challenge kvůli jeho hře v brankovišti. To ale prokázáno nebylo a Wild tak dostali 2 minuty za zdržování. Nelze si nevšimnout toho, že když se zkoumá nějaký edmontonský gól, téměř vždy je to ten Hymanův. Jeho reakce u těchto akcí už o tom ostatně vypovídají, že si z něj asi už někdo dělá blázny.

Coach challenge naopak opět vyšlo Jayi Woodcroftovi, který při gólu Dumby reklamoval ofsajd. A ten opravdu byl. Opět dobrá práce edmontonských videotrenérů v čele s tím, který jako videotrenér začínal. Wild ale stejně šli do vedení o 2 minuty později, paradoxně tím, že si před brankou nepřevzal hráče McDavid. Ale to se prostě stává. Na konci zápasu nic nezměnil ani obrovský tlak ze strany Oilers a tak se již skóre nezměnilo. Naopak, během třetí třetiny Stuart Skinner chytil několik slibných příležitostí Wild a právě on byl tím, hlavním faktorem, proč rozdíl nebyl větší, protože Wild byli ve hře aktivnější.

Trenér Woodcroft vidí prohru v pasáži ve druhé třetině: „Je to tak trochu jako šachová partie, pokud jde o taktiku atd. Myslím, že oba kluby spolu tvrdě soupeřili v defenzivě. Říkal jsem si, že to, co nás pravděpodobně stálo zápas, bylo nejspíš šest, sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme udělali pár faulů, ztráceli puky a to pro nás znamenalo víc času v pásmu, než jsme chtěli.“

Stu byl včera opět jedním z nejlepších hráčů týmu, ne-li vůbec nejlepším

Co bych vypíchl, jsou vhazování, která se stále zlepšují a tentokrát se v nich Oilers opravdu dařilo a všech 7 hráčů, kteří byli včera na vhazování, mělo úspěšnost nad 50%.

Stuart Skinner chytil 28 střel a měl úspěšnost .93%. Trenér Woodcroft ho chválí: „Stu nám dal šanci vyhrát zápas. Dobře stráží pevnost a ve svých spoluhráčích vzbuzuje důvěru.“

Dnes by v Nashvillu měl nastoupit Jack Campbell, kterému se zatím hodně nedaří. V prvním zápase proti Nashvillu, který jsme sehráli na začátku listopadu ovšem právě on byl v brance při výhře 7:4. Tehdy sice pustil 4 góly, ale brankostroj Edmontonu byl důraznější. Ale, hattrick tehdy vstřelil Evander Kane a toho dnes k dispozici mít samozřejmě nebudeme. V tom samém zápase ale Draisaitl zaznamenal 1+4 a McDavid 2+2.

Kane nám chybí, co si budeme povídat

Draisaitlovi se obecně proti Preds velmi daří. V posledních 10 zápasech proti Preds odehraných od roku 2018 dokázal Draisaitl nasbírat již 25 bodů, z toho je 18 gólů! McDavid má z posledních 9 zápasů proti Preds 20 bodů.

Jak jsem psal ve včerejším Icingu, McDavid se mohl připojit k partě Gretzky, Kurri, Lumley, kteří v dresu Oilers vstřelili gól v 8 po sobě jdoucích zápasech. Včera ale skóroval pouze Hyman a tak byla tato série přerušena. Ne tak ale ta bodová, protože McDavid měl druhou asistenci a tak jeho bodová šňůra pokračuje s 9 zápasy.

Největší ice-time v posledním zápase mělo trio McDavid, Draisaitl, Barrie. Všichni přes 24 minut. U Barrieho se čas na ledě vůbec velmi zvětšil a dostává čím dál více prostoru. Médii ale proběhlo, že právě on je jedním z těch, kteří by teoreticky mohli tým opustit v rámci trejdu, který se nad Edmontonem vznáší jako mlha. Ale bůh ví, co je na těchto řečech pravdy.

Barrie má nyní na kontě 99 gólů a čeká na jediný gól k pokoření stogólového milníku. Barrie za posledních 5 zápasů nasbíral 6 asistencí, z toho 5 přesilovkových! Barrie pro tým odvádí dobrou práci, jeho bych se určitě nezbavoval.

Na výměnu jsou jiní adepti, ale bohužel jsou nevyměnitelní. Jako například tento expert. Použito z webu časopisu Xhockey.

Chci k tomu ale říct, že třeba Arizona má pod platovým stropem místo nějakých 18 mil.dolarů. Výměna Nurse + XXX něco k tomu za Chychruna, to by nebylo od věci…

Mimo hru jsou pro dnešní zápas stále Foegele, McLeod a Kane, tady se nic nemění.

Nashville prohrál poslední 3 zápasy včetně toho včerejšího v St.Louis, který byl po 60 minutách 0:0. Až v prodloužení rozhodl domácí Schenn o výhře Blues. To naštve. A jistě záživný zápas…

Včera v St.Louis chytala jedička Juuse Saros, dnes je potvrzen start Fina Kevina Lankinena. Ten naposledy hrál v posledním vítězném zápase Preds proti Islanders (4:1). Lankinen si tehdy připsal 48 úspěšných zákroků!

Trenér John Hynes bude postrádat čtyři beky, což není úplně příjemné. Mimo hru jsou McDonagh, Borowiecki, Lauzon a Carrier. Oba posledně jmenovaní se shodně zranili během předposledního zápasu s Ottawou a Preds zápas zhruba od poloviny dohrávali pouze se čtyřmi obránci.

Zápas se hraje v nashvillské Bridgestone Aréně od 2:00 SEČ. Poté se Oilers vrací domů, kde se ve čtvrtek střetnou se St.Louis.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *