Oilers vyrazili na čtyřzápasový trip, který bude hodně těžký. Tampa, Florida, Carolina a Washington, to nebude procházka růžovým sadem.

Oilers vyhráli třikrát za sebou a noví trenéři Kris Knoblauch s Paulem Coffeym zatím nepoznali pocit z porážky, i když v minulém zápase se Seattlem to bylo velmi blízko a musím se přiznat, že sám už jsem ve váhru neveřil. Vše vzal ale do rukou výtečný Evander Kane, který hattrickem v rozmrzí 10 minut rozhodl o výhře Oilers. Ještě v 54 minutě byl ale přitom stav 1:3.

Pro Kanea to byl sedmý hattrick v kariéře, z toho čtvrtý v dresu Oilers. Skvělá práce!

Jinak v zápase bylo stále k vidění velké množství chyb v defenzivě, které se zatím nedaří úplně vymýtit, ale je jasné, že to bude běh na dlouhou trať. Pevně věřím ale, že na lavičce s Paulem Coffeym se situace zlepší. Dobře opět chytal Skinner, který pochytal několik opravdu velkých příležitostí Kraken.

Začínám se ale obávat, že Skinnerovy výkony půjdou trochu dolů, protože on je typem brankáře, který potřebuje občas oraz a nyní to vypadá, že bude vše jen na něm a to dlouhodobě. Calvin Pickard už leští lavičku dlouho a do akce se ještě nedostal ani jednou, kdežto Skinner se v posledních 8 zápasech chytal osmkrát! A nějaký výhled? Změna zatím v nedohlednu, takže to bude vše na Skinnerovi dokud Holland konečně nevymyslí nějaký smysluplný trejd. Myslím, že Holland by už moc dlouho meškat neměl, protože Skinner ten tlak nezvládne, ač zatím chytá sebelépe.

Dnes se do sestavy vrací Connor Brown, kterému se tak tedy aktivuje ona klauzule, která bude příští rok našemu platovému stropu odebírat 3,225 mil.dolarů. Brown si tak poprvé v NHL zahraje pod svým bývalým trenérem z Erie. Dle rozestavení na tréninku Knoblauch zkusí přesně to, proč byl Brown do Edmontonu vlastně přiveden a co Jay Woodcroft vydržel jen jeden jediný úvodní zápas, a sice souhru s Connorem McDavidem. Já to kvituji. Browna jsme brali hlavně kvůli tomu a nechat ho hrát ve třetí nebo čtvrté formaci, jako to dělal Woody, to mi nedávalo žádný smysl. A když nic, mělo by se to alespoň vyzkoušet, ne v jediném a ještě zahajovacím zápase.

Na marodce dnes pouze dva dlouhobí marodi Mattian Janmark a Dylan Holloway.

Sestava bude následovná:

Nugent-Hopkins – McDavid – Brown

Kane – Draisaitl – Hyman

Foegele – McLeod – Ryan

Erne – Hamblin – Gagner

V obraně se nic měnit nebude.

Pouze na tribuně zůstanou Broberg a Lavoie.

V brance dnes bude opět Skinner.

Bolts zatím nehrají úplně dle představ. Ze 17 zápasů dokázali pouze sedmkrát vyhrát.

Hodně velký vliv na tom má ale absence brankářské jedničky Andreje Vasilevskýho, který se zranil ještě před sezonou a do letošního ročníku ještě nenaskočil. V Tampě se rozhodli vsadit na své brankáře a nikoho nepřivádět, a to se jim myslím vymstilo, protože brankář Jonas Johansson na svoji práci nestačí. Loni skončil velezkušený Brian Elliott a Johansson, který měl předtím odchytaných pouze 35 zápasů v roli trojky ve všech působištích, kde byl, měl krýt záda Vasilevskýmu, který je jasnou jedničkou a vždy zvládá až 60 zápasů v sezoně. Podcenění situace? Za mě rozhodně, protože risk byl už jen vsadit na Johanssona jako na dvojku, natož teď, když to zůstalo jen na něm.

Sázka na Johanssona byla riskem i když byl ještě Vasilevskij v pořádku

Johansson má nyní .895% úspěšnosti zásahů a jeho náhradník, Matt Tomkins, který letos v NHL debutoval je na tom podobně, ale ten odchytal pouze 3 zápasy. Vasilevskij, jenž se zotavuje z operace zad už je týden na ledě a jeho návrat je ještě v nedohlednu, takže jsem zvědavý, jak dlouho budou Bolts pokoušet osud s Johanssonem.

Tampu loni opustili letité opory Alex Killorn a Ross Colton, dále Pierre-Edouard Bellemare i veteráni Patrick Maroon a Corey Perry a vsadilo se na mládí. Jistě, přišlo i pár posil v podobě Conora Shearyho nebo Calvina De Haana, ale ti moc čeřit vodu nebudou.

Nikita Kučerov je opět ve formě a s parádními 24 body se pohybuje na špičce ligové produktivity, ostatně jako obvykle. Z týmu Edmontonu se mu může přiblížit jedině Leon Draisaitl s 21 body, jinak nikdo a už vůbec zatím pouze 13 bodový McDavid.

Kučerov je klasa jako vždy

Zraněni jsou Conor Shery, Logan Brown a Andrej Vasilevskij a nově k nim přibyl i Anthony Cirelli. Místo něj byl z farmy v Syracuse povolán Cole Koepke, který letos ještě v NHL nenaskočil.

V brance Bolts bude Jonas Johansson.

Bolts prohráli 3 z posledních 4 zápasů. Za posledních 5 let se oba týmy střetli pouze pětkrát a Oilers vyhráli poslední 3 zápasy. Ve všech zmíněných zápasech chytali jiní brankáři, než se představí dnes. V tom prvním to byli Koskinen a Elliott, v posledních dvou Campbell a Vasilevskij.

Mimochodem Bakersfield prohrál i druhý zápas s Calgary Wranglers, i když po 3 porážkách za sebou s Campbellem v brance tentokrát chytal Olivier Rodrigue. Porážce 1:4 ale stejně nezabránil.

Dnešní zápas mezi Edmontonem a Tampou se hraje Amalie Aréně v Tampě a začíná již ve 22:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *