Hotoví Robinové Hoodové…

No, tak to by bylo, další prohra. Ale úplně zbytečná. Zápas v Buffalu se vyvíjel podle našeho scénáře a stačilo jen přidat další gól a potvrdit výhru, nebo alespoň ji udržet, když už nic. Nepovedlo se ani jedno.

Ale začneme tím pozitivním. Oba góly Oilers byly totiž naprosto parádní! U všeho byla druhá formace. U prvního gólu se zapojili všichni tři. Foegele našel Draisaitla, který skvělou zadovkou naprosto přesně našel McLeoda. U druhého odvedli opět skvělou práci McLeod s Foegelem, kteří výborným napadáním donutili Sabres k chybě při vlastní přesilovce, oba ujeli do brejku a efektně zakončili. Od obou opravdu dobrá práce!!!

Jenže to bylo vše. Pak se už jen spalovaly šance a inkasovaly góly. Přesto byli Oilers lepším týmem a vypadalo to, že si i tak těsnou výhru pohlídají. Druhý gól byl kombinací štěstí a podcenění situace, kdy Oilers nechali úplně v klidu hrát obránce Brysona, který překvapivě vystřelil bekhendem a zaskočil Skinnera. Tohle Skinner ale prostě musí mít a gól jde za ním. V prodloužení se také děly věci – což jsem už ovšem neviděl. 😀 Tedy prodloužení ještě ano…

Zápas totiž původně rozhodl gól Owena Powera jen dvě vteřiny před koncem, což bylo na infarkt. Hráči odešli do šaten, takže jsem přenos samozřejmě notně naštvaný vypnul a myslím, že jsem nebyl sám. Až později, když jsem se díval na statistiky, tak jsem zaznamenal, že se ještě jely nájezdy. Powerův gól totiž nebyl uznán pro ofsajd a hráči se tak museli vrátit zpátky, aby dostali druhou šanci. Jenže to stejně bylo k ničemu. Úspěšný byl jen Draisaitl, kdežto McDavid s Nugetou nikoliv a tak si Oilers s Buffala odvážejí pouze bod. Opakuji, naprosto zbytečně. A po Columbusu také další zbytečná prohra.

  • Ještě jednou musím pochválit výborného Draisaitla, který při svém 700 zápasu v NHL vyhrál 17 vhazování s úspěšností 85%.
  • Nesmím zapomenout ani na Sama Carricka, který ve svém druhém zápase v dresu Oilers absolvoval 8 vhazování a vyhrál všechny!

Mimo tento zápas, ale také ze včerejška. Opět se do akce dostal šílený Torts, který byl během zápasu Phily s Tampou za urážky rozhodčích dokonce vykázán z lavičky, kterou ale odmítal opustit. Tohle je prostě klasik…

Proč to sem ale dávám. Nedalo mi prostě ho nesrovnat s ledově klidným Krisem, který je jeho naprostým opakem. :o)

Sestava bude téměř stejná jako minule, jen Derek Ryan na centru čtvrté formace nahradí Sama Carricka. Vypadá to, že čtveřice Janmark, Ryan, Carrick a Brown se bude často střídat…

Kdo bude dnes v brance Oilers ještě potvrzeno není a tentokrát těžko říct. Včera chytal Skinner, takže dnes by měl zákonitě dostat šanci Pickard. Jenže Pickard chytal i předevčírem v Columbusu. Je tedy možné, že dnes bude v brance opět Skinner. U těchto odpoledních zápasů se ale brankáři a vůbec sestavy většinou odhalují až těsně před zápasem, takže si na to ještě budeme muset počkat. Jen dodám, že v 6 dní starém vzájemném zápase s Pens také chytal Calvin Pickard.

EDIT: Chytat dnes bude Calvin Pickard.

Bakersfield v noci na dnešek rozsekal Colorado Eagles 6:1 a vyhrál tak druhý po sobě jdoucí vzájemný zápas. Lane Pederson a Cameron Wright vstřelilil po dvou gólech. V brance vše jistil Olivier Rodrigue.

Před zraky kladenského obránce Jiřího Ticháčka a jeho průvodce Jaromíra Jágra, se dnes se utkáme s Pittsburghem, po 6 dnech od domácího zápasu, který jsme vyhráli 6:1. Penguins mezitím odehráli 3 zápasy. Porazili Columbus (vidíte no…), doma dostali výprask 6:0 od Washingtonu a včera další 5:1 v Bostonu. U včerejšího debaklu byl v brance Alex Nedeljkovic, který chytal i poslední vzájemný zápas. Dnes bude v brance Pens Tristan Jarry.

Jednička Pens Tristan Jarry

Na marodce je dlouhodobě zraněná Matt Nieto a dále Jansen Harkins a Drew O´Connor. Bryan Rust se dnes nakonec vrací po zranění a to je špatná zpráva pro Jesseho Puljujarviho, který si tak proti svému bývalému týmu nezahraje.

Pittsburghu se špatnými výkony pomalu vzdaluje play off, kterém nyní mají na dohled 8 bodů. Pens do play off nepostoupili již loni a kdyby to měli letos zopakovat, to by jejich fanoušci asi špatně vydýchávali, protože na to nejsou zvyklí. Považte, že Pens postupovali do play off mezi lety 2006 – 2022 nepřetržitě, což je neuvěřitelná série. Na druhou stranu, v případě jejich nepostupu by možná mohl z Pittsburghu na letošní šampionát v Praze a Ostravě dorazit nějaký zajímavý hráč, například Sidney Crosby? :o)

Dnešní zápas se hraje v PPG Paints Aréně v Pittsburghu a začíná již v 18:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Po tomto zápase se Oilers vrací domů, kde sehrají 4 zápasy za sebou. Ten první, kdy v Rogers Place přivítají Washington, je na programu ve středu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *