No, minulý zápas byl divočina. Chci říct toto – ať už to dnes dopadne jakkoliv, něco takového jako poslední zápas je nezapomenutelné a tento zápas vystihuje tuto sezónu – totiž že to letos byla jízda!

Ale stále je. Ještě není konec a stále ještě žijeme a dnes můžeme ještě o Stanley Cup zabojovat.

Pokud bychom dnes vyhráli, příští zápas by se hrál v Edmontonu, kde by byla opět skvělá atmosféra a hráče požene vpřed Oilers Army. A v sedmém zápase? To už loterie, to může dopadnout jakkoliv. Do dnešního zápasu tedy musí kluci dát všechno!!!

Nevím co z posledního zápasu více vypíchnout a koho pochválit dříve. První tři góly byly všechny parádní. První gól zápasu vstřelil Mattias Janmark v oslabení po opravdu fantastické práci a dokonalé přihrávce Connora Browna, který v play off neuvěřitelně vyrostl a opravdu týmu pravidelně odvádí skvělou práci. To samé Janmark. Druhý gól zase v podstatě „udělal“ Janmark pro Adama Henriquea, který opět ukázal svůj zabijácký instinkt před brankou. To byly opravdu skvělé momenty.

Třetí, skvělá přihrávka od Bretta Kulaka na Leona Draisaitla a ten zkušeně na Dylana Hollowaye, který krásným bekhendem přehodil Bobrovského. U sedmého gólu skvěle prošel kluzištěm Corey Perry a výborně nahrával na Connora McDavida, který servíroval Hollowayovi před branku mililmetrově přesně. Holloway opět prokázal chladnokrevnost a rychlou reakci. Prostě krásné góly.

Fantasticky zahrála formace Janmark – Henrique – Brown. Ty chválí i Zach Hyman: „Myslím, že Janny, Brownie a Rico, ta lajna byla fenomenální.“

  • Connor McDavid měl v zápase 1+3. Dylan Holloway 2+1. Mattias Janmark 1+1, Leon Draisaitl 0+2.
  • Kromě Ryana, Broberga a Ceciho bodovali všichni hráči v poli. Kromě Broberga a překvapivě i Boucharda měl každý alespoň jednu střelu na branku.
  • Mattias Janmark vstřelil druhý gól v oslabení během tohoto play off a tím se prvním hráčem Oilers který to dokázal od roku 1997, kdy se to naposledy podařilo Toddu Marchantovi.

Connor McDavid vytvořil nový rekord v počtu asistencí za jednu sezónu v play off. Až do minulého zápasu rekord držel Wayne Gretzky ze sezóny 1987/88 s 31 přihrávkami, pochopitelně také v dresu Edmontonu. McDavid jich má nyní 32 a rekord může samozřejmě ještě vylepšit.

  • Connor McDavid má nyní 38 bodů a i zde ještě může postupovat výše. První je Wayne Gretzky, který má o 9 bodů více.

Sergej Bobrovskij, démon letošního play off až do posledního zápasu odchytal úplně všechny minuty v brance Panthers. Tentokrát byl vystřídán po pěti inkasovaných gólech a byl nahrazen Anthonym Stolarzem, který pak ještě inkasoval dvakrát. Stolarz si vůbec poprvé v životě zachytal play off! Stolarz v sezóně 2018/19 odchytal 6 zápasů za Oilers poté, co byl v únoru 2019 vyměněn z Philadelphie do Edmontonu za Cama Talbota – kus za kus.

Anthony Stolarz v dresu Edmontonu

Zápas si užívali i bývalí Olejáři, evidentně stále srdcem. Inu, jednou Oiler, navždy Oiler.

V Edmontonu 7 sezón mezi lety 2015 – 2022. Naposledy hrál za spartu v letošní sezóně, nyní je bez angažmá.

V Edmontonu 4 sezóny mezi lety 2010 – 2013. Dvě sezóny asistent kapitána. Nyní tvoří podcasty o Edmontonu a NHL.

Bouřící atmosféru zápasu nejdřív odstartovala Kanaďanka a fanynka Oilers, zpěvačka Shania Twain, která se po zápase stavila i v šatně.

Ovšem ne každý se bavil. Například rodina Tkachukovic to nevydržela ani do konce zápasu… Dobře jim tak. 😉

Do dnešního zápasu očekáváme drobné změny na pozicích. Nugent-Hopkins by se měl přemístit na křídlo k Draisaitlovi. Na křídle první formace by měl hrát Foegele. Evander Kane je nadále mimo hru, ale na ledě dnes byl. Jeho start není pravděpodobný, ale možné je všechno. Darnell Nurse, který v minulém zápase i skóroval je připraven hrát.

Na tribuně zůstanou Gagner, Carrick a Desharnais, kteří s týmem trénovali. A také zbytek posádky, který netrénoval, ale je na soupisce, tedy Pederson, Lavoie, Bourgault, Erne, Kemp, Gleason, Dineen, Campbell a Rodrigue.

Sestava:

Foegele – McDavid – Hyman

Nugent-Hopkins – Draisaitl – Holloway

Janmark – Henrique – Brown

McLeod – Ryan – Perry

Ekholm – Bouchard

Nurse – Broberg

Kulak – Ceci

V brance samozřejmě Skinner.

Connor McDavid burcuje tým a celý olejový národ: „Je to jen jedno vítězství, to je vše. Nezáleží na tom, jestli dáte odm gólů nebo jeden. Jen to jen jedno vítězství a my teď musíme jet na Floridu, odvézt tam dobrou práci a pak je odtáhnout zpět do Alberty. Jen fandit. Fandit Dál. Ještě není konec, dokud to neskončí.“

A moc se mi líbí to, co řekl Stuey: „S touhle partou jsme si vytvořili opravdu dobré pouto. Všechno je to o tom žít v tomto okamžiku, opravdu si to užít. To je něco, co nám nikdo už nemůže vzít.“

A tohle je to, co chci zopakovat. Ať to dopadne jakkoliv, berte to tak, že 30 týmů z 32 je už na dovolené a my si to pořád užíváme! A ať už vyhrajeme nebo prohrajeme, na naše kluky můžeme být právem hrdí, co dokázali…

Ale ještě jedeme dál, ještě žijeme a dnes se pokusíme o to, co naposledy dokázalo Toronto v pětačtyřicátém, které také dokázalo otočit nepříznivý stav z 0:3 proti Detroitu a vyhrálo Stanley Cup.

Dnešní zápas se hraje v Amerant Bank Aréně ve městě Sunrise a začíná opět ve 2:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *