Poté, co se Edmonton vrátil z úspěšného tripu v Kalifornii, stroj se poněkud zasekl. Zatěžkávací zkouška se silnou Minnesotou se nepovedla. Poté přišly i prohry s Nashvillem a Carolinou. Té poslední se budeme věnovat nyní. Oilers hráli dva zápasy za sebou a v obou překvapivě dostala prostor jednička týmu Cam Talbot. Oba zápasy byly těsné a nedá se mluvit o nějakém výrazném zhoršení formy, přesto – prohra je prohra.

Zatímco v Nashvillu měli Oilers velké množství šancí, v Carolině to byl zápas poněkud opatrnější. Není se moc co divit, takových zápasů totiž Canes v probíhající sezoně odehráli už spoustu. Protože jak špatně sezonu začali, tak se situace prudce změnila. Hurricanes hrají velmi dobře v defenzivě, přičemž odepisovaná jednička týmu Cam Ward se vrací do své formy před lety a předvádí skvělé výkony a dokazuje, že smlouvu, kterou před sezonou podepsal na další dva roky, si zaslouží.

Oilers nastoupili ve stejné sestavě jako několik předešlých zápasů. Jako zdraví náhradníci zůstali na tribuně Gryba s Landerem. První třetina nepřinesla nijak záživný hokej, což se tak trochu dalo čekat. Kdo viděl zápasy Hurricanes v posledním období, ví o čem píšu. Edmonton se do první výrazné šance dostal až během přesilovky v 8 minutě. První šli ale do vedení domácí, když druhá formace předvedla krásný ťukec na jeden dotek mezi hráči Slavin – Lindholm, Staal, přičemž posledně jmenovaný zakončoval. Naopak druhá formace Oilers zůstala jako opařená a Cam Talbot zrovna tak. Není se čemu divit, Canes totiž v prvním dějství vystřelili na branku jen pětkrát. 1:0. Oilers byli jinak – alespoň co se týče vizuální převahy lepším týmem, k ničemu to ale nevedlo. V 16 minutě navíc Oilers přišli o Matta Benninga, který obdržel tvrdý hit od Stalberga a poté, co s krvácejícím nosem odstoupil, do zápasu už se nevrátil.

Do druhé třetiny Oilers tedy nastoupili už jen s pěti obránci. Ve 24 minutě měl kapitán McDavid na holi téměř jistý gól, když s pukem obkroužil branku způsobem, že hráči Canes se nastačili divit. Puk se ale sice projel jen těsně před brankovou čárou a poté narazil do tyčky a pak ven. Krásná individuální akce McDavida, nicméně nególová. Krátce poté měli Oilers opět šanci početní převahy, ani tato nebyla úspěšná. Chvíli po jejím skončení se ale hosté přecejen dočkali. Ve 29 minutě vybídl Oscar Klefbom milimetrovou přihrávkou McDavida, který si dále už dokázal poradit. Po přihrávce od Klefboma uháněl na Warda v rychlosti, že obránci Linholm s Hanifinem kapitána stihli jen dojet, ke skórování mu ale už zabránit nedokázali. Zde se musí vyzdvihnout opravdu krásný moment v podobě Klefbomovy přihrávky, která byla vskutku ukázková. McDavid zase prokázal svůj tah na branku, byl to jeho 18 gól v sezoně. 1:1. Druhá třetina tempo měla. Bohužel to bylo celé.

Ve třetí třetině šli totiž domácí Hurricanes do vedení velmi brzy. Nejdříve byl ale jen po pár vteřinách vyloučen naprosto zbytečně Jordan Eberle. Po sevření Oilers v jejich pásmu Faulk nahrával mezi kruhy na Sebastiana Ahoa a ten z první propálil nekompromisně Talbota. 2:1. Tento finský mladíček si ve své debutové sezoně v NHL připsal již 15 zásah, což je velmi slušný počin a to i vzhledem k tomu, v jakém hraje týmu. V 52 minutě byli Oilers velmi blízko vyrovnání, když Draisaitl trefil po pěkné akci tyčku. Skóre zápasu už zůstalo.

Hurricanes tedy vyhráli 2:1. Nebyli lepším týmem a je těžké vlastně říci, kdo byl lepší nebo horší. Byl to totiž jeden z těch zápasů, který nebyl tolik zajímavý. Oilers tak padli potřetí po sobě a nyní je čeká těžký soupeř z Montrealu, kam míří zítra.

Po pauze vynucené All Star Game se tedy Edmontonu nedaří. Na to narazil i Oscar Klefbom: “Myslím, že celkově jsme odehráli dobrou hru. Je to těžké. Musíme se držet našeho herního plánu, protože víme, že umíme zahrát opravdu dobrý hokej. To jsme ukázali před přestávkou All Star Game. Musíme serychle dostat zpět na vítěznou vlnu.“

Nejlešími hráči zápasu byli vyhlášeni Jacob Slavin, Cam Warda Jordan Staal. Což nevím, nevím. McDavid mi tam hodně chybí. Známe to ale, jak to s vyhlašováním hráčů někdy bývá.

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

12.Staal (Lindholm, Slavin), 42.Aho (Faulk, Teravainen) – 29.McDavid (Klefbom, Larsson)

 

K článku ještě dodám jednu novinku mimo tento zápas a sice, že Iiro Pakarinen, který je od předsezonního kempu zraněný, se uzdravil a je připraven ostrého zápasu. Vedení Oilers ho tak poslalo na rozehrání na farmu do Bakersfieldu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *