Do čtvrtého zápasu, který se hrál opět na ledě Edmontonu, vstupovali domácí Oilers s vedením 2:1 na zápasy. Dnešním vítězstvím by se výrazně přiblížili finále konference, v opačném případě by se stav vyrovnal a hrálo by se prakticky znovu od nuly. Oilers také chtěli zapomenout na bláznivý minulý zápas, kdy nejdříve prohrávali o tři góly, poté vyrovnali, aby pak prohráli přecejen o tři góly 3:6.

Oilers nastoupili ve stejné stálé sestavě, ve které hrají prakticky celé play off, naproti tomu Ducks hráli bez kanonýra Patricka Eavese, který hraje od trejdu z dallasu ve velké formě. Místo Eavese nastoupil ve třetí formaci Vermetteova útoku Český útočník Ondřej Kaše, který v NHL hrál naposledy 14 dubna proti Calgary. Kaše na ledě strávil sice jen něco málo přes 2 minuty, ale i to se počítá.

první třetině byli domácí Oilers výrazně lepší a to i přesto, že hosté měli jako první k dispozici dvě přesilovky. Ty ale nevyužili. První obrovská šance přišla až v 8 minutě, kdy předvedl pěknou individuální akci McDavid. Gibson ho ale vychytal a střelu vytlačil mimo branku. Poté opět po McDavidově výborné přihrávce nedolázal v obrovské šanci přesně zakončit osobně bráněný Maroon. V 16 minutě už se ale skóre přecejen měnilo. Ducks byli potrestáni za hraní v šesti. Při následném zámku se Ducks trochu zamotali před vlastní brankou a skvěle zorientovaný Milan Lucic byl velmi pohotový a rychlý tak, že Gibson se nestačil ani narovnat. 1:0. O dvě minuty později Oilers zaslouženě zvyšovali, když po chybě Mansona na modré ujeli Draisaitl s McDavidem, vyměnili si puk a poté se štěstím i odrazem od bránícího Theodoreho zavěsil nekompromisně Connor McDavid. 2:0. V první třetině to měli Oilers skvěle rozehrané a zaslouženě vedli o dva góly.

Jenže optimismus jim dlouho nevydržel. Do druhé třetiny vlétli Ducks bez respektu. V obranném pásmu trochu lacině odevzdal puk hostům Kassian, který nejspíše zamýšlel, že McDavid se mu hne a převezme kotouč, jenže se to nestalo, puku se zmocnil obránce Montour, jen lehce ho posunul na kapitána Ryana Getzlafa a ten zkušeně a hlavně přesně prostřelil Talbota. Trochu laciný gól, ale gól. 2:1. Talbot ještě reklamoval clonění Coreyho Perryho, který údajně brankáři bránil ve hře, po přezkoumání byl ale gól uznán. O 5 minut později bylo vyrovnáno, když opět po nedbalé práci v defenzivě dokázali Kačeři využít situace. Za brankou byl nedůsledný Letestu, naproti Ryan Getzlaf velice důrazný a rychlý. Puk předložil před branku Rakellovi, kterého pro změnu neuhlídal Klefbom a bylo to. 2:2. Skvělá práce Getzlafa. A obrat byl dokonán v 36 minutě a opět u toho byl vynikající kapitán hostů. Gólu předcházela akce Samiho Vatanena a střela Rakella, kterou Talbot zneškodnil, jenže jen bůhví co před brankou zamýšlel Nugent-Hopkins, který svojí velmi pomalou reakcí nabídl soupeři jít do vedení. Getzlaf byl totiž na rozdíl od něj daleko pohotovější a poté, co Nugentu-Hopkinsovi doslova ukradl puk, poté už jen skóroval a to neméně pohotově. Opět výborná práce kapitána Ducks. Obrat dokonán. 2:3. Druhá třetina se Oilers hrubě nepovedla. Góly padly víceméně po laxním přístupu některých hráčů a naopak bojovností Ducks, zejména Ryana Getzlafa. Na střely byl zápas takřka vyrovnán.

Ve třetí třetině se Oilers zlepšili, zřejmě proběhla bouřka v kabině. Po celou závěrečnou část se tlačili do útoku a Ducks se spíše bránili a vyjížděli na brejky. Když už se zdálo, že stav nejspíše ubrání, přišlo v závěru vyloučení Vermettea, které Oilers nabídlo šanci. Během přesilovky se nic ještě nestalo, jenže trenér McLellan odvolal Talbota z branky a záhy poté, co Vermette naskočil do hry, Oilers udeřili. Patrick Maroon přihrával před branku a Drake Caggiula využil svého důrazu. 3:3.

Zápas šel tedy do prodloužení. Jenže tam se Oilers ještě ani nedokázali rozkoukat a byl konec. Hned v první minutě vše nejdřív začalo střelou Larssona, která skončila ale na hokejkách hostů. Ti se dostali do protiútoku, Oilers se dokázali vrátit, ale Adam Larsson špatným vyhodnocením situace a špatnou přihrávkou daroval puk Getzlafovi, který před brankou našel zcela volného Jakoba Silfverberga, který z první propálil Talbota. 3:4. Konec zápasu.

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Ryan Getzlaf, Jakob Silfverberg a Drake Caggiula. Shrnutím – dnes to byl vyrovnaný zápas, o kterém svědčí i to, že šel do prodloužení. Oilers byli lepší v první a třetí třetině, Ducks ve druhé. Ta ale byla dnes rozhodující. Zápas ovlivnily chyby hráčů Edmontonu. Jednoznačným hráčem zápasu je Ryan Getzlaf, který měl prsty ve všech gólech Ducks a odehrál vynikající zápas. Skoro se dá i říci, že Getzlaf dnes porazil Edmonton sám. Co se dá dělat, Getzlaf prostě jen potvrdil to, co se ví už dávno, totiž že je naprostou světovou extratřídou!

K zápasu střelec vyrovnávacího gólu Drake Caggiula: “To je hokej. V momentě se to může ve hře změnit. Je nešťastné jak to skončilo, ale nyní jsme vyrovnáni 2-2 a míříme do Anaheimu, kde jsme byli předtím úspěšní a doufáme, že v tom budeme pokračovat.“

Nyní se série vrací zpět do Kalifornie, zápas číslo 5. se hraje v pátek ve 4:30 SEČ.

 

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 3:4 PP (2:0, 0:3, 1:0)

16.Lucic (Draisaitl, Letestu), 18.McDavid (Draisaitl, Maroon), 59.Caggiula (Nugent-Hopkins, Maroon) – 22.Getzlaf (Montour), 26.Rakell (Getzlaf, Perry), 35.Getzlaf, 61.Silfverberg (Getzlaf)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *