Parádní forma z předchozích týdnů je pryč. Oilers momentálně musí čelit prvnímu vážnějšímu poklesu formy v aktuálním ročníku. Poslední tři utkání přinesla nulový zisk do kolonky bodů a kromě posledního utkání s Wild to bylo v podání Naftařů poměrně špatné i co se předváděné hry týče. Svěřenci Dave Tippetta poztráceli body s dvěma outsidery a zejména duel s Kings zaváněl z pohledu fanoušků Oilers ostudou. Po zápase s Minnesotou dostali McDavid a spol. volno a do dnešního mače s Bostonem by tak měli jít s čistou hlavou, odpočatí a odhodlaní otočit kormidlem opět na vítěznou vlnu. Ono už by to tak nějak i chtělo, neboť série porážek odsunula nedávného lídra Západní konference až na třetí příčku Pacifické divize a co je horší, na první nepostupovou příčku má Edmonton aktuálně náskok už jen 3 bodů.

I přesto, že Oilers v posledních dvou zápasech vsítili pouhé 2 branky (navíc na domácím ledě!!), Draisaitl s McDavidem stále vedou shodně se 43 kanadskými zářezy bodování celé ligy. Co se posledních novinek týče, tak jste jistě na našich informačních kanálech zaregistrovali, že útočník Brandon Perlini skončil na waiveru. Z toho si jej jiný tým NHL nestáhl a tak se bude hlásit trenéru Jay Woodcroftovi v Bakersfieldu. Do sestavy se již v utkání s Wild vrátil útočník Devin Shore, který byl aktivován z listiny zraněných hráčů. Shore dnes zaujme místo ve čtvrtém útoku po boku Ryana a Scevioura. Dalším navrátilcem bude obránce Cody Ceci, jenž v posledních dnech figuroval na covid protokolu. Pro něj trenér Tippett přichystal místo ve druhém obranném páru vedle Krise Russella. Mimo naopak zůstane švédský mladík Philip Broberg. Tomu se poslední zápasy úplně nepovedly, a patřil k nejslabším článkům edmontonské defenzivní vozby. V brance dostane po delší době příležitost Stuart Skinner.

Budou se dnes Oilers opět proti Bruins radovat z vítězství?

Boston ve svém posledním vystoupení nestačil v noci na dnešek na ledě Vancouveru na domácí Canucks, kterým podlehl 1:2 po samostatných nájezdech. Svůj devátý gól v sezoně zaznamenal po přihrávce Davida Pastrňáka Patrice Bergeron a v brance se 31 úspěšnými zákroky blýskl Jeremy Swayman. Bruins si tak na své konto připsali druhou porážku v nastavení v řadě. Medvědi se zatím drží na pátém místě v Atlantické divizi a na druhou divokou kartu ztrácí aktuálně 3 body. Odehráli zatím ovšem pouze 22 zápasů.

Oilers a Bruins se v letošní sezoně už jednou utkali. 12. listopadu byli v Bostonu úspěšnější hosté z Edmontonu, kteří si odvezli výhru v poměru 5:3. Medvědi po dvou periodách vedli 3:2, ale v závěrečné třetině se dvakrát trefil Leon Draisaitl a nasměroval svůj tým k výhře. V brance Bostonu stál Linus Ullmark, David Pastrňák zaknihoval gól a asistenci.

Do dnešního utkání nezasáhnou v dresu Oilers Duncan Keith, Slater Koekkoek a Mike Smith, Bruins mají mimo hru Tomáše Noska, Linuse Ullmarka, Jakuba Zbořila a Antona Blidha.

Utkání začíná v Rogers Place ve 3:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *