V posledním zápase s Washingtonem Oilers dokázali, že do toho umí pěkně šlápnout, když chtějí a také, že proti silnějším týmům hrají lépe.

Washington přijel do Edmontonu jako nepřítel, a to vzhledem k válce na Ukrajině, která rezonuje celým světem a Edmontonem ještě intenzivněji než na jiných místech Severní Ameriky, protože v hlavním městě Alberty je početná a hluboce zakořeněná ukrajinská komunita, která tu má své místo. Ostatně to v Edmontonu demonstrovali ještě před samým začátkem zápasu, když po americké hymně na led nastoupil v Edmontonu početný populární ukrajinský sbor Vítr, který zazpíval kanadskou hymnu, až z toho šel mráz po zádech. Ovečkin ani nedokázal zvednout zrak z ledu.

První třetinu hrál Edmonton jako z partesu a gólmana Samsonova zasypal dvaceti střelami. Ruský gólman ale chytal fantasticky a gól nepustil. A jak už to tak bývá, do vedení šel na začátku druhé třetiny nakonec Washington, když Backstrom zadovkou zaskočil Koskinena. Zápas byl plný různých zvratů s musel se lidem líbit. Pár poznatků:

Ukrajinský sbor Vítr zpívá kanadskou hymnu
  • Cody Ceci s Darnellem Nursem strávili na ledě přes 26 minut, Ceci vstřelil druhý gól Edmontonu po důrazu před brankou. Výkony Codyho Ceciho jsou zatím opravdu parádní a z nenápadné posily je jedním z největších dříčů v týmu
  • Mikko Koskinen chytal celkem slušně, ale pustil laciný druhý gól, když si nepohlídal levou tyčku. Klasika…
  • Zack Kassian se vrátil po měsíci absence a připsal si asistenci u Maloneova gólu. Jak Kassian, tak Malone zaznamenali 5 hitů, což bylo nejvíc z týmu.
  • Zach Hyman měl 6 střel na branku, Kane a Draisaitl 5.
  • Connor McDavid vstřelil rozhodující gól v prodloužení po parádním akci a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, protože hrál opravdu skvěle. Malone byl druhou hvězdou.

Kapitán Bakersfieldu Brad Malone se po 3 letech vrátil do NHL a zatím odehrál 4 zápasy. Z Washingtonem vstřelil gól a přidal asistenci u Ceciho gólu. Malone zatím velmi dobře plní úkoly hráče čtvrté formace. Malonea chválil trenér Woodcroft: “S Bradem Malonem si rozumím. Hraje tvrdě a pohybuje se po kluzišti správným způsobem.“ Chválí ho i kapitán McDavid: “Je to chlap, kterému chcete fandit. Opavdu se mi líbí, když ho máme kolem sebe. Jeho hra mluví sama za sebe. Tvrdě pracuje, hraje fyzicky. Dělá všechno správně. Bylo skvělé vidět ho, jak je odměněn.“

Skromný chlapík Brad Malone se zslouženě zabydluje v sestavě Edmontonu

Dnes se do sestavy po třízápasové absenci vrací Tyson Barrie a údajně i Josh Archibald, který poslední zápas odehrál 15. května 2020. Vrací se i Mike Smith, který v posledních dnech zápasil s chřipkou. Kris Russel již také naplno trénuje, ale k dispozici zatím nebude.

Na základě těchto změn museli pole vyklidit jiní hráči, a tak byli do Bakersfieldu odesláni Stuart Skinner a Colton Sceviour.

V sestavě je zajímavá změna, kdy si Draisaitl s McDavidem vymění pozice. Draisaitl tak bude mít nově na křídlech McLeoda a Hymana, McDavid zase Kanea a Yamamota. Čtvrtá formace ve složení Archibald – Malone – Kassian vypadá moc dobře a budou to asi pěkně bourat…

V brance Edmontonu je potvrzen Mikko Koskinen.

Zraněni jsou Russell, Puljujarvi, Nugent-Hopkins a Turris. Tampa je v plné síle bez absence.

Oilers oznámili, že příští sezónu se bude hrát ve čtyřech různých alternativách dresů, přičemž se KONEČNĚ vrací varianta Royal Blue a také by se po dlouhých letech měla objevit kdysi velmi populární varianta s ozubených kolem.

V těchto variantách by jsme měli hrát příští sezónu

S Tampou jsme se letos utkali nedávno, před třemi týdny, kdy jsme prohráli 5:3, ale podali jsme velmi dobrý výkon a dá se říci, že jsme byli i lepším týmem.

Dnešní zápas v Rogers Aréně v Edmontonu začíná ve 4:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *