Zápasový maraton pokračuje dále dnešním střetnutím s Buffalem a Edmonton bude hrát o čtvrtou výhru v řadě, zatímco Buffalo o třetí.

Výhry s Washingtonem a Tampou jsou hodně cenné, protože tohle nejsou rozhodně žádní nazdárkové. Edmonton ale dokázal, že proti silnějším týmům se mu daří více než proti slabším. Pondělní zápas s Detroitem měl být výjimkou, protože to vypadalo na hodně jasnou záležitost. Ono také když v 5 minutě vedete už 3:0, tak jak o tom jinak uvažovat… První třetina nakonec dopadla 4:1. Pak ale Edmonton trošku povolil, i když ne moc. Detroit každopádně dokázal vyrovnat na 4:4 a pak zase na 5:5.

Všechny čtyři góly padly podobně, z dálky, přičemž Koskinen neměl čisté svědomí nejméně u dvou. O vyrovnávacím gólu na 5:5 ani nemluvím, to byla vyloženě jeho chyba, když opět špatně rozehrával za brankou. Edmonton tak nakonec vyhrál vítězným gólem Foegeleho, nebo spíše vlastňákem Staala. Paradox, že o zápase nakonec rozhodne takový šmudla, když předtím dáte pět opravdu pěkných gólů.

Tenhle zápas byl hodně na nervy, někteří při něm zestárli o několik let, tenhle dokonce o několik desítek 😀

Suma sumárum, Edmonton hrál slušně, ale Koskinen měl prsty nejméně ve třech brankách, a to je prostě špatné. Ale je to jeho klasika. O tom, že jakmile Fin dostane větší odpovědnost a pak se sesype, to víme všichni a víme to už hodně dlouho. Jen my tady na toto téma píšeme ty samé věci již třetí rok za sebou, o médiích v zámoří nemluvím. Koskinen je spolehlivý jako dvojka nebo brankář do tandemu, přičemž musí mít dostatek času mezi zápasy. Jakmile je ale v zápřahu, tak je to konec. Pokud chceme ještě letos někam dojít a mít alespoň nějakou šanci na úspěch v play off, zisk gólmana je NEVYHNUTELNÝ.

Koskinenova chyba, která vedla k vyrovnávacímu gólu Detroitu připravila několik fanoušků o poslední zbytky nervů, jak můžete vidět v odkazu níže:

  • Evander Kane vstřelil 2 góly a za Edmonton dosud ve 21 zápasech zaznamenal 10+7, což je hodně slušné. Kane zatím funguje bez problémů a podle jeho spoluhráčů do týmu zapadl naprosto bez problémů a tady se musí nechat, že Ken Holland měl v jeho případě opravdu dobrý čich.
  • Josh Archibald si po návratu k hokeji připsal první bod za asistenci u Foegeleho šťastného gólu.
  • Dvoubodový večer měli McDavid, Draisaitl, Yamamoto a Keith.
Evander Kane byl dobrý kauf. Ať to vydrží!

Philip Broberg si připsal asistenci a je to teprve jeho druhá v kariéře v NHL. Ta první byla hned při svém debutu. Broberg byl nato poslán do Bakersfieldu, protože se z vleklého zranění dnes do sestavy konečně vrací Kris Russell. Ten naposledy nastoupil 1. února, což už je dost dlouhá doba. Russell na tréninku bruslil ve třetím páru vedle Barrieho, kde právě předtím nastupoval Broberg. Jako sedmý bek je dále k dispozici ještě Lagesson.

Dnes se nevrací jen Russell, ale vrátit by se měl i Jesse Puljujarvi, který je mimo hru měsíc. Puljujarvi by měl z druhé formace vystrnadit McLeoda a nastoupit s Draisaitlem a Hymanem. McLeod by se tak měl vrátit zpět na pozici centra. Na tréninku byl dokonce až ve čtvrté formaci s křídly Kassianem a Archibaldem a Malone byl jako třináctý útočník. McLeod ale podle Woodcrofta o minuty na ledě moc nepřijde: “Myslím, že Jesse je hráč do první šestky a my ho chceme uvést do pohybu. Ryan McLeod hraje v obou speciálních týmech a je to opravdu všestranný hráč, který se může pohybovat sestavou. Mám dobrý pocit, když ho postavím do jakékoliv herní situace, takže svůj prostor dostane.“

Bojovníci Puljujarvi s Russellem se po delší době vrací do akce

Ken Holland včera hovořil o návratu Nugenta-Hopkinse, který je stále posuzován ne jako dny, ale týdny. V nejlepším případě by se údajně mohl připojit k týmu za 10 dní, ale to je jen hrubý odhad.

S návratem Puljujarviho ztratil místo v sestavě Tyler Benson, který od začátku sezóny nastupuje výhradně za Edmonton a za Bakersfield si letos ještě nezahrál. Pozor ale, ještě musí projít waiverem! Edmontonský rodák Benson v dresu Oilers moc nezářil. V 29 zápasech zaznamenal pouze 1+1 a jeho výkony šli spíše dolů, než aby nějak gradovaly. Benson je dlouhodobým oblíbencem edmontonských fanoušků, ale tady už asi není o čem a tento krok podporuju i já, i když také patřím mezi jeho příznivce.

V Edmontonu naopak nadále zůstává Brad Malone, který dosud odehrál 6 zápasů se ziskem 1+1. Malone je v týmu kvůli jiným věcem, než je střílení gólů a tvoření hry, a svojí fyzickou hrou je velmi platný. A nejen to. V týmu je prý velmi oblíbený a je to takový tmel kabiny a skvělý parťák. Už několik hráčů se o něm ostatně v médiích vyjadřovalo a vždy velmi pochvalně. Na serveru hockeywriters.com jsem četl i zajímavé přirovnání, kdy ho autor přirovnává k Mattu Hendricksovi, který kdysi v Edmontonu zastával funkci takového hodného kámoše kdykoliv kdekoliv. A takoví hráči jsou hodně potřeba, o tom je zbytečné diskutovat.  

Brad Malone

Mike Smith se zotavil z žaludečních problémů a v zápase s Detroitem kryl Koskinenovi záda. Nyní už sám Smith, který se toho nebojí: “Je zřejmé, že když chybíte delší dobu, není to cesta, kterou chcete jít. Chcete hrát, ale já se opravdu nebojím těch věcí, které se už staly. Nemohu to ovlivnit. Soustředím se na zítřejší zápas, a to je asi tak vše, dopředu se moc nedívám.“ Smith je ve svých vyjádřeních rozhodně optimistou: “Je tady tolik zápasů během krátké doby a Mikko byl během poslední doby fenomenální a zasloužil si být v brance. Ale oba kluci jsou důležití. Jsou tu back-to-back zápasy, cestování a různé situace, kdy potřebujete dva čerstvé brankáře. Myslím si, že když jdete do play off, chcete mít dva kluky, kteří hrají dobře. Mikko to dokázal, hráli jsme úžasně abychom se dostali zpět do play off a doufejme, že zítra nastoupím a budu hrát stejně dobře.“ To my doufáme taky Mikey!

Mike Smith bude dnes proti Buffalu v brance Edmontonu.

Jo a mimochodem, Smith za 4 dny oslaví 40 narozeniny, panečku…

Mike Smith jde dnes do akce

Pak je tu jedna zákulisní věc, kdy chicagský novinář Ben Pope včera informoval o tom, že generální manažer Hawks Kyle Davidson nyní usilovně pracuje na trejdech a mělo by mezi nimi být i trio Fleury, Carpenter a Kubalík. A nejblíže je údajně právě Kubalíkův odchod, protože Hawks již učinili absolvovali nějaká jednání a největšími zájemci jsou prý Anaheim a Edmonton a nově se k nim údajně přidal i Winnipeg. Kromě Kubalíka se mluví o získání ofenzivního obránce a samozřejmě o gólmanovi.

Naopak jsou tu i adepti na odchod. Předně ti, kterým končí smlouvy jako Koskinen, Archibald a teoreticky i Kane, o kterého může být zájem. Bez nových smluv jsou ještě jiní hráči, ale momentálně pochybuji, že bychom se zbavovali McLeoda nebo Yamamota,… Dále jsou tu hráči pod smlouvou, kteří by rovněž mohli být k mání a to třeba Barrie, Kassian nebo Foegele. No uvidíme. Připomínám, že Trade Deadline je za 4 dny, 21. března.   

Pojďme na farmu. Bakersfield nyní během 3 dnů odehrál 2 zápasy proti farmě Calgary Stocktonu Heat. Ten první vyhrál Stockton 3:1, v tom druhém, který se hrál včera vyhrál Bakersfield 5:1. V sestavě Bakersfieldu bylo hned 7 hráčů, kteří letos nastoupili za Edmonton a sice Skinner, Niemelainen, Samorukov, Griffith, Sceviour, Marody a Perlini. Další s Edmontonem trénovali nebo byli na lavičce, a to Konovalov a Holloway. Cooper Marody včera vstřelil hattrick a společně se Sethem Griffithem jsou v týmu Bakersfieldu jediní, kdo má průměr více než jednoho bodu na zápas. Brendan Perlini Marodymu přihrál na všechny 3 góly.

Stuart Skinner se s úspěšností zásahů .922% a průměrem 2.17 pohybuje mezi absolutní brankářskou špičkou AHL.

Marody včera proti Stocktonu zářil

Buffalo prožívá další tragickou sezónu a opět se plácá u dna. Nyní je jediný bod od předposledního místa ve Východní konferenci a vyhlídky na play off prakticky nulové, protože na poslední postupové místo ztrácí již 18 bodů, což je utopie.

Takže to vypadá, že letos to bude POJEDENÁCTÉ za sebou, kdy Sabres nepostoupí do play off, tedy od roku 2011! Jak víme, nespasil je ani hvězdný Jack Eichel, který měl být spasitelem. Ten ale nyní už válí ve Vegas a vypadá to, že mu tamní prostředí sedí. Buffalo ale za něj získalo třeba velmi talentovaného útočníka Peytona Krebse, kterého se Vegas vzdát nechtěli, ale Buffalo prý nikoho jiného nechtělo a bez Krebse odmítalo uzavřít obchod. Krebsovi je stále pouze 21 let a teprve v Buffalu dostal konečně víc prostoru a nyní je na 14 bodech ve 26 zápasech. Buffalo má od Vegas navíc i 1. volbu letošního draftu.  

Buffalo má ve svých řadách také čtyřicátníka a také mezi tyčemi a je jím Craig Anderson. Tomu bude v květnu dokonce už 41! Buffalo nyní hraje back-to back zápasy s Edmontonem a zítra s Calgary a v neděli ještě s Vancouverem. To jsou 3 zápasy během 4 dní, ale Sabres měli nyní 5 dní odpočinku, a tak by dnes měl nastoupit Anderson a zítra v Calgary náhradník Dustin Tokarski. Proti sobě tak zřejmě nastoupí jeden čtyřicátník a jeden bez 4 dnů taktéž. Na NHL, kde je trend omlazování slušné…

Craig Anderson se z odepsaného gólmana stal hvězdou Buffala

Trenérovi Granatovi se do sestavy vrací ofenzivní obránce Colin Miller. Na marodce jsou Butcher, Fitzgerald a bývalý Olejář Caggiula.

Zajímavé je, že poslední 3 vzájemné zápasy pokaždé skončily stejným výsledkem 3:2 a pokaždé výhrou Buffala. To vypadá na docela ošklivou kletbu, tu musíme dnes zlomit ne?!! Ve všech třech posledních zápasech seděl na lavičce Koskinen a bude sedět i dnes. První dva odchytal Smith a ten poslední v listopadu této sezóny Skinner.

Pozítří nás dále čekají New Jersey. Buffalo ani New Jersey by pro nás neměli být velkou překážkou a opravdu by byla škoda, kdybychom vyválčili body s Washingtonem nebo Tampou a pak prohráli s někým jako tyto dva týmy, potažmo Detroit, se kterým jsme také měli vlastně namále. Ale tohle právě umíme… Takže fandit!!!

Zápas v Rogers Aréně v Edmontonu začíná ve 2:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *