I přesto, že klasické derby v podobě „Battle of Alberta“ by si zasloužilo rozsáhlé preview, jsme také jen lidé a osobní život členů redakce dnes dostal přednost. Nicméně abyste nepřišli tak úplně zkrátka, servírujeme vám alespoň tento icing report.  

Utkání proti San Jose zvládli svěřenci trenéra Woodcrofta na jedničku a připsali si do tabulky další dva důležité body v honbě za postupem do play off. Důležitým faktorem utkání byl návrat Ryana Nugenta – Hopkinse a jeho přítomnost na ledě byla velmi cítit. Navrátilec zaujal místo na centru třetího útoku s křídly Brassardem a Puljujärvim. Prvně jmenovaný si nakonec připsal svou premiérovou banku v dresu Oilers a jeho gól se navíc stal brankou vítěznou. Jak poznamenal kolega Tomáš z naší redakce – jako by ti tři spolu hráli odjakživa. Na první pohled mezi nimi zafungovala herní chemie. Nugent – Hopkins navíc pomohl i ve speciálních herních situacích, které proti Sharks fungovaly skvěle – 2/2 v přesilovce a 2/2 v oslabení. Nyní tedy Oilers disponují třemi poměrně slušně nabušenými útoky a to je něco, co tenhle tým už pár sezon opravdu potřeboval.

„Určitě je příjemné mít všechny spoluhráče zpátky z marodky a moc se nám teď líbí naše hloubka v sestavě,“ řekl v pátek Devin Shore. „Dva noví kluci, kteří přišli, okamžitě zapadli na ledě i mimo něj a to, že jsme včera v noci vyhráli, evidentně pomáhá pohodě v týmu. Jsme nadšení z toho, co tady vytváříme a doufáme, že se dostaneme do play off.“

Útočník Flames Johnny Gaudreau vstřelil ve vítězném utkání s Arizonou svůj 200. gól v NHL. Gólově se v tomto utkání prosadil i jeho spoluhráč Matthew Tkachuk a oba útočníci Flames tak v této sezoně dosáhli na hranici 30 gólů. Flames se tak nyní mohou pochlubit hned čtyřmi třicetigólovými střelci na soupisce! Gaudreau s Tkachukem se přidali k Seanu Monahanovi a Andrew Mangiapaneovi. V Calgary tohle naposledy zažívali v sezoně 1993/94 (Gary Roberts – 41 gólů, Theoren Fleury – 40 gólů, Robert Reichel – 40 gólů, Joe Nieuwendyk – 36 gólů), To, aby měl jeden klub čtyři třicetigólové střelce po 65 odehraných utkáních sezony, NHL naposledy zažila v sezoně 1995/96 (Pittsburgh Penguins). Plameny aktuálně vedou Pacifickou divizi s bilancí 39-17-8 a se ziskem 86 bodů.

V brance Edmontonu by se měl znovu objevit v poslední době skvělé chytající Mike Smith. Pro zajímavost – Smith se stal po utkání se San Jose prvním brankářem Oilers od roku 2013, který svému klubu dokázal vychytat ve 40 letech vítězný zápas. Posledním veteránem, kterému se to v edmontonské brance povedlo, byl Nikolaj Chabibulin. V brance Flames by se měl představit Čech Dan Vladař.

Oba týmy mají téměř vyprázdněné marodky. Na té edmontonské je pouze dlouhodobě zraněný obránce Oscar Klefbom, Calgary mají mimo hru pouze náhradního brankáře Tylera Parsonse.

Utkání začíná v Scotiabank Saddledome ve 4:00 SEČ (pozor na posun na letní čas)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *