Play off se kvapem blíží a kluci z Edmontonu do toho šlápli a to je moc dobře. Doma táhneme sérii 9 zápasů bez prohry a z haly Rogers Place se pomalu stává tvrz, kterou by z ní chtěl mít trenér Woodcroft.

Poslední domácí prohru jsme zažili před již měsícem s Montrealem. Nyní ale máme i menší sérii výher a dnes můžeme vyhrát popáté za sebou. Hrajeme ale venku, s týmem který jsme teprve před pár dny porazili a který nám to dnes asi bude chtít vrátit. Pojďme se ale nejdřív vrátit k poslednímu zápasu s Anaheimem.

Do zápasu byl původně potvrzen Mikko Koskinen, ale onemocněl a narychlo byl z Bakersfieldu povolán Skinner. V brance tedy nastoupil Mike Smith a z 32 střel Anaheimu pustil pouze jediný gól a slavil druhou výhru za sebou. Zápas s Anaheimem jsme vyhráli celkem v klidu 6:1 a na brankáře Gibsona vyslali 46 střel. Anaheim byl zasypán střelami hlavně v první polovině zápasu, kdy byla převaha naprosto zřetelná a Anaheim se prakticky jen bránil. Nejhezčími momenty byly určitě první gól, který vstřelil Tyson Barrie, který to udělal  velmi chytře nebo poslední Draisaitlův gól po pěkné křižné přihrávce od Bretta Kulaka. Mimochodem Kulak vstřelil pátý gól Edmontonu a jeho první v tomto angažmá. Trio McDavid, Barrie a Kulak v zápase zaznamenali 1+2 a tito tři byli v tomto pořadí vyhlášeni nejlepšími hvězdami zápasu.

Třetí obranná dvojice Barrie – Kulak tento zápas zářila a kromě bodových přídělů se Kulaka mohl pyšnit 5 plusovými body a Barrie 4. Edmontonský rodák Brett Kulak k tomu říká: “Někdy ve hře uděláte spousti dobrých věcí a čísla se vám nemění, ale byli jsme solidní a jako partneři jsme spolu rostli. Každým zápasem jsem byl lepší a lepší a myslím, že to byl můj první tříbodový večer v kariéře vůbec a také že jsem měl 5 plusových bodů, takže když tohle uděláte, je to zábava.“

Brett Kulak do týmu zapadl dobře

Connor McDavid byl navíc vyhlášen i nejlepším hráčem ligy za uplynulý týden. McDavid v samotném závěru týdne rozhodujícím gólem proti St.Louis zaznamenal dvanáctý gól v prodloužení, což je nejvíc v historii klubu.

Souboj o Maurice Richard Trophy se přiostřuje. Leon Draisaitl V Anaheimu vstřelil 50 gól, ale Auston Matthews v Tampě zaznamenal hattrick a utekl tak Draisaitlovi nyní na rozdíl 4 gólů. Draisaitl je se 101 body druhý v ligovém bodování, 4 body za vedoucím McDavidem. Oba jsou jedinými hráči, kteří překročili stovku.

Leon Draisaitl byl vzhledem k tomu, že podruhé za sebou překročil padesátku gólů pochopitelně středem zájmu: „Jsem hrdý a jsem za to velmi šťastný, o tom není pochyb. Ale ukazuje to také to, jak skvělí jsou moji spoluhráči. To oni mě dostanou do těch šancí, oni mi přihrají puk ve správných chvílích a oni jsou nezištnou skupinou. Je prostě zábava být toho součástí.“ K výkonu svého spoluhráče se vyjadřuje i Mike Smith: „Neuvěřitelné. Je to dříč. Je to neuvěřitelný sportovec a je jasné, že má obrovský podíl na úspěších našeho týmu. Nastřílet 50 gólů v sezóně je pozoruhodný výkon a lepšímu klukovi se to nemohlo stát. Řídí tempo našeho týmu, je skvělý v přesilovkách, je to opravdu speciální hráč a ještě lepší kluk.“ Co k tomu víc dodat, kdo by tehdy po zpatlané sezóně 2014/15 řekl, že tento hráč, který nestíhal tempu ligy a musel být přemístěn na farmu nakonec bude jednou jedna z největších hvězd ligy. A jak řekl Smith – podle Draisaitlových vyjádření a chování je to navíc skromný kluk a je podřízen týmovému úspěchu. Lze si přát v týmu lepšího hráče?

Draisaitl poté, co vstřelil 50 gól v sezóně

Koskinen je již údajně téměř zdráv a Stuart Skinner byl opět poslán zpět do Bakersfieldu. Kris Russell, který je na covidovém protokolu se údajně blíží k návratu a nebude to už moc dlouho trvat, protože Russell již trénuje naplno. Nyní ale ještě musí údajně zapracovat na rychlosti. Na včerejším tréninku se ale prý dostal do popředí zájmu, když trefil hned několik tyček a od spoluhráčů i trenérů si údajně vysloužil ovace. Kane a Draisaitl se tréninku jako jediní hráči neúčastnili, ale jen z důvodu tzv. údržby, aby si dopřáli odpočinek. Trenér Woodcroft nyní ke Koskinenovi: „Mikko se cítí o něco lépe. Docela jsem se zapotil, když jsem do něj chtěl dostat nějaké jídlo.“

Podle tohoto si myslím, že dnes bude v brance opět Mike Smith.

Před 14 dny chytal v Edmontonu za Žraloky Kaapo Kahkonen. Nyní by měl být v brance jeho kolega James Reimer

Edmonton si vylepšuje pozici pro postup do play off a nyní se drží na třetí příčce Pacifické divize s 85 body a 11 body náskoku na pátý Vancouver, což už vypadá docela dobře, ale známe se… Daleko ostřejší je situace v sousední Centrální divizi a tady se ještě může situace zamnáchat divokými kartami. Dallas, který je na celém Západě s 82 body devátý totiž na osmý Nashville ztrácí pouhý bod a určitě to ještě nevzdá ani desátý Winnipeg, který je o dalších 5 bodů za Dallasem. Winnipeg je navíc hodně ofenzivní tým a může vším ještě dost zamíchat. Jedenáctý vancouver ztratil dech a v posledních zápasech je totálně bez formy.

Jak víme, se San Jose jsme se střetli docela nedávno před 14 dny, kdy jsme vyhráli 5:2 na domácím ledě. Draisaitl v tomto zápase vstřelil 2 góly, v brance zaznamenal 28 úspěšných záasahů Smith. V této sezóně jsme se se San Jose střetli dvakrát oba zápasy jsme vyhráli, dnes to bude třetí zápas a poslední čtvrtý bude na programu 28.dubna a bude to předposlední zápas základní části.

San Jose budou postrádat Gadjoviche, Labanca, Knyzhova a brankáře Hilla.

V brance San Jose bude James Reimer.

Dnešní zápas se hraje v SAP Center v San Jose a začíná ve 4:30 SEČ a přímým přenosem ho mimo jiné vysílá i Nova Sport 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *