Série výher skončila, nicméně prohra s Coloradem po nájezdech je dobrý počin. Dnes nás čeká další silný tým, který se téměř celou sezónu pohybuje na špičce Západní konference – Minnesota.

Colorado bylo sice oslabené o Kadriho a Landeskoga a postup má již jistý, ale tím to nechci zlehčovat. Edmonton na gólmana Kuempera vyslal úctyhodných 50 střel. Chytila se ale pouze ta Foegeleho, na kterou Colorado ještě během druhé třetiny odpovědělo. Zápas se nakonec rozhodoval až v nájezdech, kde se překvapivě neprosadil ani jeden z našich největších techniků McDavid, Draisaitl, Nugent-Hopkins. MacKinnon na druhé straně ovšem ano a tak druhý bod bralo Colorado. I tak ale Edmontonu za tento zápas tleskám, protože byl dobrou prověrkou do play off.

Dnes se hraje opět venku a to na ledě Minnesoty, která bude rovněž těžkým soupeřem. Trenér Woodcroft si včera pochvaloval formu obou brankářů Smithe s Koskinenem: “Od doby co jsem tady, oba brankáři dokazují, že chtějí být v brance. Naším plánem je brát to jeden zápas za druhým. Oba naši brankáři vypadali dobře na tréninku, ale vyjít ven a sestavit rychlý plán, že takto to bude poračovat, takhle se na to nedíváme.“ No, asi jsme si všimli, že trenéři se o nasazení brankářů rozhodují zápas od zápasu a nikdy vlastně nevíme, kdo by měl chytat. Ale ať chytá kdo chce, když nebude dělat chyby a podrží tým, ať tam stojí třeba Čingischán.

Dnes jsem narazil na zajímavou hlášku, kterou vypustil Leon Draisaitl. No, jeho sebevědomí bych chtěl mít. A myslím si, že mu to někdo omlátí o hlavu až na to přijde řeč a až vypadneme. Pokud tedy nevyhrajeme Stanley Cup. :o)

Jinak dnešek je také sváteční den, protože narozeniny slaví Nugetka. Je mu 29 let. Ryan je co do počtu sezón, tak i zápasů a střel na branku lídrem mezi aktivními hráči Edmontonu, kde hraje již 11 sezón a smlouvu má na dalších 7. Ryan má nyní odehráno 710 zápasů v dresu Edmontonu. Pátý Shawn Horcoff má 796, takže je předpoklad, že toho překoná již v příští sezóně. Pak před ním zůstane už jen čtveřice Glenn Anderson (845), Mark Messier (851), Ryan Smyth (971) a vedoucí Kevin Lowe (1037). I to se dá zvládnout v poměrně krátkém čase nějakých tří sezón.

Velikost Nugenta-Hopkinse je i v nehokejových činnostech

Nedávno jsem četl zajímavý článek pojednávající o důležitosti Nugenta-Hopkinse a Puljujarviho prot tým. Musím říct, že Puljujarviho jsem dlouho nedokázal plně docenit, ale to co nyní hraje a odvádí pro tým, to je k nezaplacení. Stejně tak i RNH, který hraje přesilovky, oslabení, je všude kde ho potřebujete. Oba tým netáhnou bodově, ale jejich velikost je jinde. RNH je navíc kromě toho, že je výborným hokejistou i předním hráčem Edmontonu, který se angažuje v dobročinnosti a charitě. Ryanovi gratulujeme a přejeme hodně úspěchů a za celou redakci alespoň virtuálně vzkazuji, že ho máme rádi! :o)

K dispozici opět nebude Josh Archibald, který není očkován a nemůže s týmem bez problémů cestovat za hranice Kanady. Archibald ale nakonec nedostal prostor ani v minulém domácím zápase s Coloradem. No, myslím si, že mu po sezóně doběhne kontrakt a požene si to pryč.

V brance Edmontonu je potvrzen start Mikko Koskinena, který tak nastupuje do druhého zápasu za sebou, zatímco Smith vyhrál předchozí 4. Potvrzují se tedy slova trenéra Woodcroftam že vše je v brankářské otázce relativní. Starej Albert by měl radost…

Mladé „staré“ pušky. Jo, to už je minulost, teď to táhnou jiní. Ale RNH je tu pořád a doufejme, že ještě dlouho bude

Náš dnešní soupeř Minnesota je v Centrální divizi na druhém místě za Coloradem a letos hraje většinu sezóny slušný hokej. Na Minnesotu, která si vždycky zakládala na defenzivní styl letos navíc velmi ofenzivní. Wild jsou zatím na třetím místě ve vstřelených gólech (263), což je hodně dobré. Velký podíl na změně stylu má nový trenér Dean Evason, sám bývalý výborný útočník, který se hodně odpoutal od stylu, který razili jeho předchůdci, trenéři Boudreau a Yeo.

Minnesota má letos již šest hráčů, kteří překonali hranici 20 gólů a to Kaprizov, Zuccarello, Fiala, Hartman, Eriksson Ek a dokonce i rváč Marcus Foligno, kterého Evason letos asi doslova vyždímal, protože Foligno zažívá svoji životní sezónu a zaznamenal již 37 bodů v 67 zápasech. Na hráče čtvrté formace, který je na ledě od bourání velmi slušné. Oproti tomu v týmu Edmontonu dvacítku branek překonalo pouze trio Draisaitl, McDavid, Hyman. Životní sezónu ale jede i Hartman, který nikdy nebyl žádným střelcem, např loni vstřelil pouze 7 gólů, předloni 9, no a letos již 27, zatím. Nejlepoší sezónu ale hraje i Čechošvýcar Kevin Fiala s 63 body, stejně tak i Zuccarello – 72 bodů, o Kaprizovovi ani nemluvě. Ten je jasnýkm lídrem Minnesoty s 89 body a velmi pravděpodobně překoná i hranici 100 bodů, čímž umlčuje kritiky, kteří se divili jeho pětileté mega smlouvě na 9 mil.dolarů, kterou si před sezónou vytrucoval po pouhé jediné sezóně v NHL.

Marcus Foligno dokazuje, že kromě tvrdé hry a bitek umím i střílet góly

V obraně Wild uvidíme i Dmitrije Kulikova, který loni dohrával sezónu v Edmontonu. Tam odehrál 10 zápasů s 2 asistencemi. Za Kulikova loni Holland poslal do New Jersey volbu ve 4. kole loňského draftu. Mimo hru jsou Merill, Dumba a od dnešního zápasu i rváč Deslauriers, jeden z největších hitařů ligy.

Minnesota během Trade deadline získala brankáře Fleuryho a pyšní se velmi silnou dvojící Fleury – Talbot, kteří se v brance střídají pravidelně po zápas po zápase. Fleury si včera připsal výhru 6:3 nad Los Angeles.

Dnes je v brance Minnesoty potvrzen bývalý Olejář Cam Talbot.

S Minnesotou jsme se letos střetli dvakrát a v obou případech šlo o jasné vítězství Wild, poprvé 4:1, podruhé 7:3, v obou případech navíc na ledě Edmontonu.

Dnešní zápas v Xcel Energy Center ve městě St.Paul se hraje od 2:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *