Série prvního kola mezi Edmontonem Oilers a Los Angeles Kings se v pátek přesouvá do Kalifornie. Crypto.com Arena v Los Angeles bude svědkem třetího utkání za stavu 1:1 na zápasy. V Rogers Place se nejdříve v prvním zápase radovali Kings v poměru 4:3, druhá konfrontace pak vyzněla jasně pro domácí Olejáře, kteří svého soupeře zdemolovali 6:0.

Středeční výhra ve druhém zápase přinesla to nejlepší, co mohli Oilers v aktuální sezoně nabídnout. Obrana v čele s gólmanem Smithem pracovala bezchybně, útočníci proměňovali své šance a dobře fungovaly též speciální týmy na oslabení i v přesilových hrách. Nejlepším hráčem na ledě byl hned po veteránovi v brance, útočník Evander Kane, který zaznamenal tři kanadské body za dva góly a asistenci. K perfektnímu výkonu pomohla domácím hokejistům také přímo elektrizující atmosféra v Rogers Place, kde fanoušci vytvořili opravdu parádní atmosféru hodnou bojů o svatý hokejový grál. 

„Přesně na tyto okamžiky jsme v hokejových zápasech hrdí,“ poznamenal hlavní trenér Oilers Jay Woodcroft ve čtvrtek z týmového hotelu v Los Angeles. „Po výkonu ve druhém utkání bude kladen důraz především na regeneraci, abychom v pátek nasadili podobný styl a ujali se vedení v sérii. Naší předchozí výhrou už se nechceme zabývat. Tahle hra je u konce a my se musíme soustředit na to, abychom se před třetím utkáním série cítili v co největší fyzické i psychické pohodě.“

„Ve druhém zápase jsme nehráli dost tvrdě, opravdu,“ řekl po druhém utkání v Rogers Place kapitán Kings Anze Kopitar. „Dostali jsme nějaké příležitosti v početních výhodách a nedokázali jsme je proměnit a oni ano. Tohle rozhodlo zápas.“

Hlavní trenér Kings Todd McLellan bude doufat, že poslední výkon poslouží jeho týmu spíše jako důrazný budíček. V týmu má veterány, kteří mají velké zkušenosti z play off, ale také dost nováčků, kterým by se po podobném zápase mohla rozklepat kolena. Kings doufají, že by se do sestavy mohl vrátit útočník Viktor Arvidsson, který vynechal z osobních důvodů oba předchozí duely play off.

„Před naším soupeřem tentokrát musím smeknout pomyslný klobouk, odehráli opravdu dobrý zápas,“ řekl Todd McLellan po debaklu svého mužstva 0:6. „Spoustě kluků se tím ale otevřely oči, o čem je play-off, a ostatním bylo připomenuto, o čem je play-off. Tohle se v play off zkrátka stává.“

Oilers podruhé v klubové historii vstřelili šest nebo více gólů při vítězství s čistým kontem v play off (poprvé se tak stalo rovněž proti Kings  v 1. zápase divizního finále v roce 1990). Oilers vstřelili všech šest gólů ve druhém zápase ve druhé třetině nebo později. Skórovali při vyrovnaném počtu, v přesilové hře i v oslabení. Bylo to poprvé, co se Olejářům tohle povedlo v jedné třetině zápasu play off od třetí třetiny v konferenčního semifinále v roce 2006. Edmonton touto výhrou přerušil sérii sedmi porážek v play off v řadě. Současný stav série by měl McDavidovi a spol. vyhovovat – pokud šli Oilers do třetího utkání za stavu 1:1 na zápasy, tak z 21 případů jich 15 dovedli do vítězného konce.

Info o zranění:

OILERS – Oscar Klefbom, Kyle Turris

KINGS – Drew Doughty, Sean Walker, Viktor Arvidsson (?)

V brance by ani u jednoho ze soupeřů nemělo dojít ke změně, tudíž budeme opět svědky bitvy dvou veteránů v podání Mika Smithe a Jonathana Quicka. Utkání vysílá živě od 4:05 stanice NOVA Sport 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *