Edmonton po dvou porážkách v řadě konečně zabral a vyšlápl si na silnou Carolinu.
V přestřelce jsme zvítězili 6:4 a srovnali jsme tak svou bilanci v sezóně na 2-2-0.

Na odpočinek však nebude čas. Dnes nás čeká další silný soupeř. V Rogers Place přivítáme St Louis Blues.

V zápase s Carolinou jsme podali asi nejlepší výkon od začátku sezóny. Poprvé jsme neinkasovali v 1. třetině a poprvé jsme vstřelili úvodní gól. A taky první zápas, ve kterém jsme ani jednou v průběhu zápasu neprohrávali. Náš výkon mi hodně připomněl naše zápasy ze začátku loňské sezóny, kdy jsme soupeře zkrátka přetlačili v útoku a dokázali zvítězit i když jsme inkasovali 4 nebo 5 branek. Ačkoliv je stále na čem pracovat, na tomto se dá stavět do dalších zápasů. Hrdinou zápasu byl Ryan Nugent-Hopkins, který zaznamenal 4 body (1+3) a stejnou bilanci měl i McDavid.

Nugent-Hopkins byl zvolen první hvězdou zápasu

Stále pracovat je nutné především na defenzívě. Tam máme stále velké mezery. Děláme spoustu zbytečných chyb, které nás pak stojí góly. Po 4 zápasech jsme inkasovali už 15 branek, což je hodně pokud chceme porážet top týmy. Stejně tak i oslabení je naší velkou slabinou. Doposud jsme dostali 21 trestů a 5x inkasovali. V každém zápase jsme doposud minimálně jednou inkasovali v oslabení.

Pokud chceme porážet top týmy v lize, musíme se celkově zlepšit v obranné fázi a při oslabení.

Naším dnešním soupeřem budou Blues. Ti zatím odehráli pouze dva zápasy, v obou ale plně bodovali a jsou tak stoprocentní. V prvním zápase porazili jednoznačně Columbus 5:2, poté si poradili se Seatlem 3:4(pp).

V St.Louis se toho přes léto moc neodehrálo. Výraznou změnou je pouze odchod útočníka Perrona a talentovaného brankáře Ville Hussa, oba zamířili do Detroitu. Všichni klíčoví hráči pak zůstali. Ofenzíva se tak bude i nadále opírat o jména jako Tarasenko, O´Reilly, Schenn, Thomas, Kyrou.
Blues budou rovněž dobří i směrem dozadu. V obraně se mohou spolehnout na Justina Faulka, či Toreyho Kruga a v bráně bude jasnou jedničkou Jordan Binnington.

Jordan Binnington je po loňské sezóně opět jasnou jedničkou

Loňskou sezónu zakončili s bilancí 49-22-11 a v play-off se dostali do druhého kola, kde padli s Coloradem 4:2 na zápasy. Letos budou St.Louis rovněž patřit k favoritům na postup do play-off.

V minulé sezóně jsme se střetli celkem 3x. Oilers si připsali dvě výhry a jednu porážku. Poslední vzájemný zápas se uskutečnil letos 2. dubna v Edmontonu. Zápas jsme začali skvěle a po první třetině jsme vedli 4:1. Blues však dokázali srovnat a zápas tak skončil 5:5. Následné prodloužení rozhodl McDavid v náš prospěch.

Co se týče marodky, tak stále nemůžeme počítat s Dylanem Hollowayem. St Louis bude postrádat obránce Marca Scandellu a nejistý je start útočníka Pavla Buchneviche.

A ještě info z Bakersfieldu – Philip Broberg je zraněn a tento víkend by neměl nastoupit. Mattias Janmark po neúspěšném kempu za Bakersfield ještě nenastoupil. Údajně to je proto, že stále ještě nemá vyřízena víza v USA.

V bráně by se měl objevit Jack Cambell, v případě Blues nejspíše Binnington.

Zápas začíná dnes ve 22:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *