Oilers se v úvodu sezóny zatím spíše hledají. Trenér Woodcroft zatím nedokázal navázat na svou skvělou práci z poloviny minulé sezóny, kdy dokázal tým pozvednout z letargie a vybojovat nejlepší výsledek v Play-off od roku 2006. A aby toho nebylo málo, do Rogers Place zavítají ve formě hrající Penguins v čele s legendárním duem Crosby/Malkin.

Že proti St Louis to nebude lehký zápas, to jsme tušili všichni. Ale to, že se nezmůžeme na jedinou branku, to čekal nejspíše málokdo. Bohužel Oilers pokračují v nepřesvědčivých výkonech a po pěti kolech jsme získali pouhé 4 body s bilancí 2-3-0. V zápase jsme nepředvedli vůbec nic, Blues stačila jedna jediná přesilovka, aby rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Oilers se aktuálně nenacházejí ani zdaleka tam, kde by chtěli být.  Od trenéra Jaye Woodcrofta se po minulé sezóně čekaly velké věci. Zkrátka, že naváže na své skvělé výsledky z minulé sezóny. Místo toho tým spíše navazuje na výkony z prosince a ledna, které nakonec stály za pádem trenéra Tippetta.  Pokud bych to měl shrnout ..útok a přesilovka spíše vázne, obrana a oslabení hoří. Bilance hovoří jasně: Po 5 zápasech skóre 16:17, využití PP 35,3 %, ubráněné oslabení 72,7 a pouhé 4 body z 10 možných. To není start hodný týmu, který útočí na nejvyšší metu.

Woodcroftovu celku se zatím moc nedaří

Pro srovnání začátek minulé sezóny po 5 zápasech:

Bilance: 5-0-0

Skóre: 24:13
PP: 50%

Osl: 89%

Čísla hovoří sama za sebe a já upřímně nevím proč tomu tak je. Žádný racionální důvod k tomu není. Popravdě jsem čekal mnohem příznivější vliv trenéra Woodcrofta na tým. Nezbývá než věřit, že si celý tým takzvaně „sedne“ a začneme hrát náš ofenzivní hokej a vítězit.

Zato v táboře Tučňáků panuje zcela opačná nálada. Tým, v čele s legendárním Sidneym Crosbym, sbírá body jako na běžícím páse. V úvodu sezóny ztratili Tučňáci pouze jeden bod za prohru v prodloužení s Montrealem.

V minulém ročníku se tým bez větších potíží dostal do Play-off, kde ale tým nedokázal vyzrát na New York Rangers a vypadl tak hned v prvním kole.

Po této sezóně pak musel GM Ron Hextall řešit zásadní otázku. Smlouva totiž končila dvěma klíčovým oporám, Malkinovi a obránci Letangovi. Hextall se tak musel rozhodnout, zda prodlouží se svými hráči smlouvu nebo zda přistoupí k postupnému zahájení přestavby. Nakonec zvolil první variantu a oba hráče, byť s menšími průtahy (především u Malkina) podepsal. Tým tak má do následujících několika sezón jasně stanovený cíl. Parta kolem legendární 87 se pokusí ještě o jeden útok na pohár.
Tým pak nezaznamenal žádné výraznější pohyby v kádru. Nejvýraznější ztrátou je odchod útočníka Evana Rodrigueze. Obranu naopak posílil zkušený Jeff Petry a také český bek Jan Rutta.

Tři mušketýři stále jedou dál

Dnes nás proto čeká nelehký úkol. Pittsburgh se však dnes bude muset obejít bez jednoho z klíčových útočníku Jakea Guentzela, který je zraněný. Edmonton i nadále nemůže počítat s Dylanem Hollowayem. Sestava bude jinak stejná jako proti St.Louis.

V bráně Penguins se ukáže Tristan Jarry, v případě Oilers Jack Campbell.

Poslední vzájemný zápas se uskutečnil 27.4., kdy Oilers zvítězili v Pennsylvánii jednoznačně 5:1.

V Rogers Areně jsme se naposledy utkali 2.12. 2021. Oilers zvítězili rovněž hladce 5:2. Zajímavostí je, že po tomto zápase započala naše prosincovo-lednová krize, která nakonec stála místo trenéra Tippeta.

Nezbývá než doufat že Oilers vezmou situaci do svých rukou a obrátí kartu ve svůj prospěch.

Zápas začíná ve 2:00 SEČ a bude k vidění i na Nova Sport 2.
LET´S GO OILERS !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *