V noci na pátek jsme uspěli na ledě Jestřábů a prodloužili jsme tak vítěznou sérii na 3 zápasy. Výhru v přestřelce s Chicagem režíroval Connor McDavid, který zaznamenal druhý hattrick v sezóně, vítězný gól si k narozeninám nadělil Leon Draisaitl. Dnes se však bude lámat chleba. Po dvou týdnech nás opět čeká Bitva o Albertu, tentokrát na půdě Plamenů.

Zápas s Chicagem byl reklamou na hokej. Viděli jsme celkem 11 gólů a zápas byl plný zvratů. Edmonton od začátku tahal za kratší konec. První třetinu jsme prohráli 2:1, v té druhé jsme dokázali vyrovnat na 3:3. Poté jsme se ujali vedení, ale rozhodčí gól Evandera Kanea neuznali, načež se vedení opět vzali zpět Jestřábi. Oilers však zbraně nesložili a třetí část započali velkolepý obrat, kdy jsme se dostali do vedení 5:4. Na to ještě Jestřábi stihli zareagovat brankou Patricka Kanea, ale poslední slovo měl Leon Draisaitl, který v poslední minutě rozhodl o vítězství Oilers.

Hlavní hvězdou večera byl Connor McDavid. Ten zaznamenal 4 body a připsal si už druhý hattrick v 8 zápasech. Mimochodem Connor se stal teprve druhým hráčem v historii naší organizace, kterému se povedlo dát 2 hattricky v prvních 10 zápasech sezony (první byl Glenn Anderson v sezóně 1987-88). Aktuálně má na kontě už 8 gólů a letos je tak trochu netradičně naším střeleckým lídrem.

Výhrou jsme prodloužili naši vítěznou šňůru na 3 zápasy. Do spokojenosti mají však naše zápasy pořád poměrně daleko. Ostatně jak hodnotil sám McDavid:“Upřímně, byl to chvílemi dost nepěkný zápas. Nahoru dolů, divočina, spousta emocí. Ale dokázali jsme si najít cestu k vítězství“. Ano, opět se naplno ukázaly naše nedostatky. Chabá defenzíva a nedostatek disciplíny. V zápase jsme posbírali celkem 22 trestných minut, 2x nás vyloučení stálo branku. Ačkoli jsme opět předvedli skvělý obrat, tohle určitě není způsob, jakým chceme hrát a bojovat o vítězství.

V táboře Plamenů panuje naopak celkem pohodová atmosféra. Tým navázal na své výkony z minulého roku. Nové posily, které nahradily stávající hvězdy týmu, skvěle zapadly a Calgary hraje pořád stejně kvalitní hokej. Po odehraných zápasech našly Plameny přemožitele pouze v Buffalu. Všechny ostatní zápasy tým dokázal vyhrát a to i přes to, že mají poměrně těsné skóre 22:17. Tady se totiž ukazuje rozdíl mezi námi a Calgary. Zatímco Oilers jsou závislí na tom, že útok vyžehlí to, co obrana zpacká. Calgary vychází ze spolehlivé obrany a je schopno si pohlídat i jednobrankové vedení.

To nás taky stálo první vzájemný zápas. V zápase Calgary rozhodně nebylo lepší. Ale dokázalo trestat všechny naše chyby v prvních 10 minutách zápasu a výsledek 4:1 si už pohlídat na konečných 4:3. Hráči Plamenů, zkrátka nedělají taktické ani individuální chyby, zbytečně nefaulují, a taky proto mají bilanci 5-1-0. Nerad to přiznávám, ale naši obránci by se od nich mohli učit.

Čeká nás tak nelehký zápas, který budou opět rozhodovat detaily.  Pokud si nenecháme utéct začátek zápasu a nepustíme Flames do vedení, tak máme šanci.
Sestava by měla být totožná jako v Chicagu. V bráně bude stát  Stuart Skinner, který v prvním zápase střídal Campbella a nakonec si připsal 30 zákroků a nepustil žádný gól.

V bráně Calgary bude Jacob Markstrom. A Flames budou postrádat obránce Kyligtona.

Hrát se bude na stadionu Scotiabank Saddledome v Calgary.

Zápas začíná ve 3:00 a vysílat jej bude Nova Sport 1.
LET´S GO OILERS !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *