Podruhé během tří dnů se utkáme s Minnesotou, tentokrát na jejím ledě.

Předevčírem jsme byli úspěšní a zlomili jsme prokletí, kdy jsme Wild nedokázali porazit 7 zápasů za sebou od roku 2019. Nyní se to povedlo, výhra 5:2 a můžeme v tom zdárně pokračovat ne? :o)

  • V zápase poprvé v sezóně skóroval Kailer Yamamoto.
  • Nugent-Hopkins zažil druhý tříbodový večer za sebou a nyní má ve 28 zápasech 14+19.
  • Zach Hyman za posledních 6 zápasů ve kterých nastoupil nastřádal 9 bodů, všechny asistence.
  • Stuart Skinner odchytal 7 z posledních 10 zápasů. V posledním zápase s Wild měl 42 úspěšných zásahů a úspěšnost zásahů .955%. Celkově má pěkných .919%.

Zápas okořeil i incident mezi Draisaitlem a Fleurym:

Connor McDavid pomalu ale jistě jede další bodovou šňůru, nyní je na 8 zápasech. Z těchto zápasů hned šestkrát zaznamenal 2 a více bodů. Další šňůrou je to, že McDavid vstřelil gól v 7 po sobě jdoucích zápasech. Pokud dnes vstřelí gól, zařadí se v historii organizace po bok tria Gretzky, Kurri a Lumley. Ti jediní toto dokázali.

McDavidův náskok na čele ligového bodování se začíná zvětšovat. Nyní má již 54 bodů, druhý Draisaitl má 46 bodů a třetí Robertson 42 bodů. V první dvacítce nejlepších máme hned tři hráče – McDavida, Draisaitla a Nugetu.

Podle novináře Elliotta Friedmana se nyní Ken Holland aktivně snaží vyměnit Jesseho Puljujarviho a pár týmů prý projevilo jistý zájem.

Puljujarviho dny v Edmontonu se pomalu ale jistě již odpočítávají

Zraněni jsou stále Foegele, McLeod a Kane.

V brance Edmontonu bude opět Stuey. Zítra se tedy s největší pravděpodobností můžeme těšit na Campbella. Na druhé straně se spekulovalo, že by to tentokrát nemusela být jednička týmu Fleury jako v minulém vzájemném střetnutí, ale náhradník Filip Gustavsson, který převčírem ve Vancouveru vychytal svůj první shutout kariéry v NHL a připsal si 35 zásahů. Trenér Evason ale nakonec neexperimentuje a v brance je potvrzen Marc-André Fleury. Leon už se těší…

Sestava jinak bude na chlup stejná jako v minulém zápase, alespoň tak je to prezentováno.

Trenér Dean Evason z Minnesoty nemůže počítat s Hartmanem, Duhaimem a Brodinem.

Zápas se hraje v Xcel Energy Center ve městě St.Paul od 2:00 SEČ. Příští zápas pak hrajeme hned zítra v Nashvillu ve stejném čase.

P.S. Bohužel Vás musíme s Jindrou informovat, že naše situace v redakci se stále nemění a ve dvou lidech psát výživné články je opravdu řehole, když máme oba časově náročnou práci a své rodiny. Nyní do toho navíc naskákalo pár dalších problémů a času je ještě méně. Takže bude daleko více takto stručných článků, neboli Icingů. Ale budeme se snažit alespoň o ně a když bude čas, tak samozřejmě budeme psát i klasické články, na které jste zvyklí.

Děkujeme za pochopení i za přízeň. A kdyby nám chtěl někdo pomoct, budeme vděční.

Tomáš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *