Já nevím jak vy, ale na zápas s Rangers se těším, protože to je vždycky pěkná podívaná a vždycky to má náboj a také padá hodně gólů. Než se dostaneme k Rangers, tak se ještě stavíme u předešlého zápasu s Detroitem.

To byla jízda. Red Wings zlobili a prakticky celý zápas vedli a Oilers vždy jen dotahovali. Povedlo se to ale jak z nepříznivých 0:2, tak i ze 2:4 a Oilers tím vlastně jen dokázali to, co je zdobí celou tuto sezónu, totiž že nikdy nic nevzdají a dokázali dotáhnout nebo otočit už hodně zápasů. Právě u tohoto příkladu bych řekl, že je zásadní rozdíl v mentalitě týmu, protože dřív to rozhodně nebylo pravidlem nebo zvykem, ale nyní se tým nevzdává a to ani když jsou podstatně větší gólové rozdíly. Tenhle tým má prostě koule! A to i když se prohraje.

Ano, prohrálo se. A opět to bylo se slabším týmem, ale výkon nebyl špatný. Wings tentokrát trestali z přesilovek. Jack Campbell navíc také neměl úplně čisté svědomí. Mužem zápasu na domácí straně byl tentokrát naprosto jednoznačně Nugent-Hopkins, kterého byl plný led a kterému velmi prospěl přesun do formace s lepšími spoluhráči. Nechci být krutý, ale mít takového hráče zapikaného ve třetí formaci s Janmarkem a Kostinem je velký hřích, kór když právě hraje svoji životní sezónu.

Nugent-Hopkins hrál tentokrát v první formaci s McDavidem a Hymanem a tato formace hrála výborně a i na McDavidovi bylo znát, jak mu přítomnost těchto hráčů prospívá, protože i u něj se poslední dobou se spoluhráči dost míchá a i když jsme zvyklí na to, že hrajeme na 11 útočníků a 7 obránců a McDavid se pohybuje na ledě téměř s celým týmem, tak stejně má i svoji „domovskou“ formaci, se kterou naskakuje najčastěji. A teď si to podle mne právě sedlo. Jak McDavid, tak Nugent-Hopkins byli zcela očividně po celý zápas dominantní na puku a téměř vůbec neztráceli puky. Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman, prosím Woody – Let it be!

Nugeta střílí gól tradičně pukem a vzápětí poté Nurse přidává ještě jeden neoficiální, když do branky pro jistotu uklízí ještě sám sebe:

  • Nugent-Hopkins v zápase zaznamenal 2+1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
  • Jsem rád, že můžeme sledovat velké zlepšení Bretta Kulaka, který po celkem špatném období poslední dobou hraje dobře a kromě kvalitní defenzivní práce podporuje i ofenzivu, takže jen tak dál. Pozoruhodných je také 6 hitů Hollowaye.
  • Draisaitl vstřelil 19. přesilovkový gól v sezóně. McDavid jich má 16. Jejich 35 přesilovkových gólů je i v duu více, než 15 týmů NHL, které tento počet vstřelili vůbec…
  • Nugent-Hopkins asistencí na Draisaitlův gól zaznamenal 227 přesilovkový bod v kariéře a v organizaci Oilers tím na 8. místě vyrovnal Paula Coffeyho.
  • Connor McDavid nyní vede ligové bodování s 99 body. Že dnes překoná stovku, jsem si celkem jistý… Poslední hráč NHL, který dokázal získat 99 bodů v 55 zápasech, byl Wayne Gretzky ve své poslední sezóně v dresu Edmontonu 1987/88. Gretzky tehdy měl 127 bodů, na konci sezóny pak 149 bodů a svůj poslední, čtvrtý Stanley Cup…
Dva králové…

Ještě bych rád zmínil jednu věc a to negativní – také jste si všimli, že Mattias Janmark se na ledě motal jako nudle v bandě??? Nevím, nemohu říci, že by se mi tento hráč nějak extra líbil. Jakoby se Janmark vyhýbal střetům a vůbec na mě působí tak nějak zmateně a plonkově. Místo něho v sestavě klidně může být Hamblin, Benson nebo Griffith… No nic.

Trenéři museli v zápase s Detroitem změnit zaběhlý systém 11/7 z důvodu nemoci Vincenta Desharnaise. Do sestavy se tak dostal i Jesse Puljujarvi a vypadá to, že to byl jeho poslední zápas v dresu Edmontonu.

Puljujarvi se totiž včera už ani neúčastnil tréninku. Kvůli zranění ani nemoci to ale není, protože sám Puljujarvi na to byl dotázán novináři a ti dostali odpověď, že se cítí dobře. Na waiver umístěn také nebyl. Trenér Woodcroft navíc včera na tiskovce potvrdil, že Kailer Yamamoto se dnes vrací do akce. Yamamoto hrál naposledy zápas před více než měsícem 12. ledna v Anaheimu.

Yamo je zpět!

Nasazením Yamamota si tedy můžeme být jisti tím, že se bude dít nějaká změna v sestavě. Jsou jen tři možnosti:

1. Do Bakersfieldu by museli být posláni dva hráči z tria Holloway, Desharnais, Broberg. Pouze tito tři jsou totiž na současné soupisce Edmontonu ušetřeni waiveru a mohou tak volně cestovat mezi NHL a farmou bez toho, aniž by museli na waiver. Všichni tři jsou ale členy základu a počítá se s nimi, takže to je také takové divné řešení. Když jsem tak nad tím dumal, tak mě napadá, že teoreticky by Holloway s Desharnaisem dolů být posláni mohli (Broberga vylučuji rovnou) a MOŽNÁ, že by to mohlo být jen na krátkou dobu, než se vše uklidní. Možná totiž Kenny bude potřebovat více času na vyjednávání a tento krok by mu mohl trochu uvolnit ruce. Tento krok je ale takříkajíc „o hubu“, protože by v týmu zůstalo pouze 20 hráčů, tzn. 2 brankáři, 6 obránců a 12 útočníků a jakmile by došlo ke zranění, nebo jakékoliv jiné absenci, nebylo by ji kým zalepit. Této variantě tedy nevěřím.

Na waiver nicméně včera umístěn nikdo nebyl, takže by se nestihlo uvolnit místo pro Yamamota, takže nikdo jiný z týmu nepřipadá v úvahu.

2. Druhou možností jak poslat Yamamota do hry je, že někdo bude zapsán místo něj na LTIR. Nikdo ale zraněný není a Ryan Murray již na LTIR je. To by musel Kenny jít a někomu zlomit nohu tyčí. Takže tuto možnost můžeme rovnou vyloučit…

3. Třetí možností je, že někdo bude vytrejdován a to vzhledem k okolnostem kolem Puljujarviho svědčí právě o této variantě. Vypadá to tedy, že Puljujarvi bude vytrejdován.

Quo Vadis Ken?

A bude sám? Bude to opravdu do Arizony, o čemž se spekuluje, totiž že tento trejd bude součástí obří trojvýměny mezi Edmontonem, San Jose a Arizonou a jehož hlavním artiklem bude Erik Karlsson? Trejdem Karlssona do Edmontonu už jsou plná všechna možná média a tato věc začíná nabírat čím dál pevnější obrysy. Opravdu dojde k tomu, že naši borci budou mít na modré tohoto švédského zabijáka? Nebo k tomu nedojde a Holland uskuteční něco jiného, například Vladislava Gavrikova. Mimochodem Columbus hrál včera proti Winnipegu a Gavrikov podruhé za sebou nehrál z důvodu blížícího se trejdu… A nebo to bude Chychrun? O něm se říká, že už je ze hry, ale lidi toho napovídají…

A jdeme ještě dále – Edmonton má prý zájem o Patricka Kanea! Tomu nevyšly námluvy s Rangers, kde se Kane již viděl, ale ti dali přednost raději Vladimiru Tarasenkovi.

A co takhle? To jsou spekulace co, člověk aby se z toho zbláznil… :o)

Možná, že o zákulisních tazích moc neví ani sám trenér Woodcroft. Ten totiž včera na tiskovce potvrdil Yamamotův návrat a hned byl novináři konfontován s tím, že Oilers tím pádem potřebují nějaký pohyb na soupisce. Na to Woodcoft odpověděl: „Ano“. „Ken má ve vzduchu spoustu míčů a jediná věc, kterou vím, je, že bude hrát Yamo.“

Včerejšího tréninku se kromě Puljujarviho neúčastnili ani Desharnais s Kanem. Desharnais ještě odpočíval po nemoci, Kane měl den údržby. K tomu říká trenér: „Ano, měli jsme pár dní údržby a některé lidi jsme drželi mimo led, abychom se ujistili, že dostávají správnou dávku odpočinku.“

V brance Edmontonu dnes bude Jack Campbell.

My čekáme na trejd či trejdy, u Rangers už do toho šlápli a nebáli se toho. Kane nebo Tarasenko, toto dilema řešil GM Chris Drury. Rozhodl se pro Tarasenka. Největším protiartiklem byla 1. volba letošního draftu. Dále pak 4. volba toho příštího, Sammy Blais a prospekt Hunter Skinner. S Tarasenkem k Rangers pak ze St.Louis přišel Fin Niko Mikkola. O něm se ještě nedávno spekulovalo v souvislosti s Edmontonem. Tarasenko i Mikkola hned naskočili do sestavy a Tarasenko skóroval hned v prvním zápase ve 3 minutě po asistenci svého krajana Panarina. Rangers tak své ambice na zisk Stanley Cupu posílili a jdou na to dobře. Jinak zajímavé je, že hned v prvním zápase po trejdu skóroval i Sammy Blais v dresu St.Louis proti Arizoně.

Rangers do toho vůbec pěkně šlápli, protože vyhráli 6 zápasů v řadě. Ve všech navíc vstřelili 4 a více gólů, v posledních 3 zápasech vždy vstřelili po 6 gólech. Takže dnes to nebude sranda… Rangers se na Východě dýchá lépe než Edmontonu, protože jsou na celkovém 6. místě a na devátou Floridu mají náskok 10 bodů. Edmonton je na Západě také na 6. místě, ale na devátou Minnesotu mají náskok pouze 5 bodů.

V brance Rangers dnes bude Igor Šesťjorkin.

S Rangers jsme se letos již střetli a sice ke konci listopadu. Tehdy jsme v Madison Square Garden vyhráli 4:3 a to i přesto, že jsme prohrávali již 0:3 a Rangers ještě další 2 góly nebyly uznány po úspěšných Woodcroftových coach challenge. Oilers tedy mohli prohrávat i 0:5. Ale tehdy to vzali do svých rukou hráči druhého sledu. McLeod přihrával na 3 góly, Bouchard 2 vstřelil. Zajímavé je, že Bouchard pak skóroval i hned v dalším zápase proti Floridě, ale tyto 3 góly jsou jeho jediným gólovým příspěvkem v této sezóně vůbec. Taktéž Bouchard figuruje v trejdech coby potenciální obchodní artikl.

Ještě závěrem bych se s vámi chtěl podělit o jednu krásnou věc a sice hodně souhrnnou statistiku ze Sportsnetu (přebráno od Oilersnation), protože to nemá chybu. :DDDDDD

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu od 3:00 SEČ a vysílá ho Nova Sport 2.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *