Jak Oilers ukázali, forma je stále slušná a na jednu porážky přijdou poté dvě výhry, alespoň celý březen tento systém funguje dokonale. Dallas předtím soupeřil s Vegas o první místo na Západě, ale Oilers si s nimi poradili až nečekaně snadno.

Tedy kdyby nebylo opět výborného Skinnera v brance, který chytá skvělou formu. Skinner byl také vyhlášen první hvězdou zápasu a mohl si po vítězném zápase opět zalaškovat se svým kamarádem Vinnym Desharnaisem. Jejich oslavy začínají nabírat na popularitě…

Mattias Janmark vstřelil dva góly a v podstatě popravil svůj bývalý tým, za který nastupoval mezi lety 2015-20. Warren Foegele měl být minulý zápas původně posazen na tribunu, ale nestalo se kvůli zranění Hymana a Foegele hrál v obou zápasech výborně. S Ottawou Foegele dvakrát přihrával, tentokrát vstřelil úvodní gól zápasu. A to po fantastické práci Nugenta-Hopkinse, který letos opravdu hraje ve velké pohodě. Jeho přihrávka byla opravdu lahůdkou.

Nick Bjugstad v zápase zaznamenal 7 hitů a byl velmi blízko i gólu, když na samém konci zápasu nastřelil tyčku. Bjugstad zatím hraje velmi dobře.

Se ziskem Mattiase Ekholma a aplikováním „farmáře“ Vinnyho Desharnaise do sestavy obrana nabrala síly a zjednodušení hry. Trenér Woodcroft chválí Desharnaise: „Vidím tam spustu stejných vlastností, jaké jsem viděl už v Bakersfieldu. Vidím někoho, kdo je sebevědomý. Není to 20 letý nováček, už je profesionálem nějakou dobu. Každým krokem se zlepšuje, vidím v něm růst.“

Za mě, říkám, že by bylo ještě fajn, kdyby se ke zlepšené hře obrany přidala dvojice Nurse – Ceci, kde to ješte hapruje.

  • Leon Draisaitl má nyní na kontě 27 přesilovkových gólů a je blízko překonání rekordu od zavedení platového stropu. (2005). Ten drží Ilja Kovalčuk v dresu Atlanty, který má o gól víc.
  • Connor McDavid má pro změnu 60 přesilovkových bodů, což je 1 bod za rekordem v nové éře, který drží Sidney Crosby.
  • Leonu Draisaitlovi chybí 2 góly k dosažení hranice 300 gólů, McDavidovi 4 góly. McDavidův 296 gól vyrovnal 6. místo v historii organizace Oilers, které drží Ryan Smyth.
  • McDavid je od zavedení plat.stropu nejproduktivnejším hráčem v jedné sezóně, když už nyní má 131 bodů. Rekord ještě donedávna držel Nikita Kučerov ze sezóny 2018/19, kdy zaznamenal 128 bodů. Sám sebe, akorát z loňska McDavid překonal ještě dříve. Loni měl 123 bodů, stejně jako Jaromír Jágr v sezóně 2005/06 v dresu Rangers.
  • McDavid může v éře platových stropů překonat také rekord v nastřílených brankách za jednu sezónu. K překonání Ovečkina mu chybí 9 gólů, do konce základní části 13 zápasů. Co myslíte, to by mohl dát, ne?

Philip Broberg se v zápase proti Dallasu vrátil do zápasového tempa po čtyřech zápasech na tribuně. Místo se mu udělalo kvůli absenci Zacha Hymana (nezveřejněno), který týmu chyběl již dvakrát za sebou. Hyman se zúčastnil včerejšího tréninku, ale na závěrečné herní fázi tréninku opět chyběl a vypadá to, že bude chybět i dnes v Seattlu. I když, možné je všechno. Hyman s týmem v Seattlu je a sám k tomu říká: „Každý den je to jiné, takže uvidíme, jak to bude vypadat zítra.“

V zápase s Dallasem kvůli zranění v horní části těla chyběl i Ryan McLeod. Ten s týmem do Seattlu ovšem neodcestoval, takže jeho start je vyloučen.

Vzhledem k tomu, že je při ruce Broberg, tak se i při dnešní Hymanově absenci bude opět hrát sytémem 7/11 a z farmy se nikdo povolávat nebude, poté se totiž Oilers opět vrací do Edmontonu, kde budou následovat tři domácí zápasy za sebou.

Stuart Skinner nastoupil již do pěti zápasů za sebou, ale na včerejším tréninku se to jevilo tak, že dnes opět nastoupí, takže nejspíše ho můžeme opět očekávat. Skinner se toho ale nebojí, spíše naopak: „Každý miluje, když má tolik startů, kolik jen může.“

Nejnovější zpráva – Oilers podepsali tříletý vstupní kontrakt s Jakem Chiassonem. Ten byl Edmontonem vybrán ve 4. kole draftu 2021. Nyní nastupuje ve WHL za tým Saskatoon Blades.

Jdeme do Bakersfieldu. Ten vyhrál 5 z posledních 6 zápasů. Dva úplně poslední byly velmi těsné. Zápas proti Texasu byl až do 58 minutě stále jen 1:0, než do prázdné branky zdánlivě pečetil Hamblin. 6 vteřin před koncem totiž ještě snižoval Čech Matěj Blumel na 2:1, ale již marně. Včera Kondoři porazili Henderson poměrem 1:0 gólem Bensona. V obou zápasech se zaskvěl Calvin Pickard, na kterého jde z farmy jen samá chvála. Zaznamenal jsem dokonce již názory, že by se Pickard mohl prohodit s Jackem Campbellem, kterému by to asi neškodilo, ale nyní před play off se tak velká změna v kabině určitě dít nebude.

Stejně ale podívejte na Pickardův parádní zákrok proti Texasu:

Dnes se utkáme se Seattlem, který je náš nejtěsnější soupeř. Edmonton má na 3. místě Pacifické divize 84 bodů, Seattle o bod méně, ale zase zápas k dobru. Do konce základní části zbývá Edmontonu 13 zápasů a pozor, VŠECHNY již budou jen proti týmům ze Západu!!! Dvakrát se utkáme s Vegas i s Los Angeles, kteří jsou v tabulce před námi o 6, resp. 5 bodů. Jednou to bude s Coloradem a jednou se Seattlem, právě tyto dva kluby jsou momentálně našimi největšími soupeři. No a pak to bude ještě třikrát se San Jose a dvakrát s Arizonou a Anaheimem. Tyto tři týmy se už do play off nedostanou a nedá se předpokládat velký odpor.

Takže si to sesumírujeme – dnes bychom prostě měli vyhrát, je to prosté! :o)

Seattle má v sestavě nejžhavějšího kandidáta na zisk Calder Trophy pro nejlepšího nováčka a sice Američana Matta Benierse, dvojku draftu 2021.

Matty Beniers je budoucností Seattlu

Beniersovi na paty šlapou Mason MacTavish z Anaheimu (trojka draftu) i Owen Power z Buffala (jednička draftu). Ale rovněž i Stuart Skinner není bez šance. Vším může ještě zahýbat zbytek sezóny. Beniers má nyní na kontě 48 bodů.

Jared McCann je v týmu suverénně nejlepším střelcem se 33 zásahy, druhý Beniers má „jen“ 19, docela rozdíl na to, že McCann není zrovna superhvězda, co myslíte? A ještě něco, McCann i přes tento parádní gólový zisk není nejproduktivnějším hráčem týmu. Tady si půjčím tweet od experta na NHL Honzy Eichlera…

.

.

.

Tím je obránce Vince Dunn a 56 body, o 3 více než McCann a o 4 než bývalý Olejář Jordan Eberle.

Apropos – poté, co před letošní sezónou do Seattlu přibyl Justin Schultz, jsou nyní v Seattlu tři dlouholetí Olejáři, kromě Eberleho a Schultze, kteří byli v Edmontonu spoluhráči dlouhé čtyři sezóny mezi lety 2012-16 ještě Adam Larsson. Ten si ještě jednu sezónu zahrál s Eberlem, ale Schultze v defenzivě Oilers de facto vystřídal a v roce 2016 se minuli.

stará garda Oilers – Schultz, Hall, Eberle

Ve svém rodném státě Washingtonu si dnes zahraje duo Derek Ryan, Kailer Yamamoto. Seattle je nejlidnatějším městem tohoto státu (670 000 obyvatel), rodné město bou hráčů Spokane je druhým nejlidnatějším (210 000). Obě města od sebe dělí cca 450 km.

Kraken nyní nejsou v úplně nejlepší formě, protože z posledních čtyř zápasů tři prohrál a ten úplně poslední v San Jose vyhrál až v prodloužení.

Dnes bude k vidění poslední letošní střetnutí obou týmů. Předtím byli dvakrát úspěšní Oilers a jednou Kraken, vítěz pokaždé soupeři nastřílel 5 a více gólů. V prvním zápase, který se hrál na silvestra vyhráli Oilers 7:2 1+4 zaznamenal McDavid, 0+4 Nugent-Hopkins.

Dnešní zápas se hraje v Climate Pledge Aréně v Seattlu a začíná již za pár hodin, ve 21:00 SEČ a vysílá ho Nova Sport 1 a Voyo.

Na zápas Vás zve i miláček Seattlu, doktor Frasier Crane.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *