Tak, čtyři zápasy, tři prohry. Co dál? Je důvod panikařit? Zatím určitě ne, nicméně body unikají a pak se budou špatně dohánět. První Vegas třeba ještě neprohrálo a má na kontě 10 bodů. To je ztráta 8 bodů během chvilky.

Zápas s Philadelphií byl jeden z těch, na které chcete rychle zapomenout. Tým hrál špatně. Při první brance bylo málo důsledné defenzivní duo Kulak, Desharnais. Při druhé chyboval u mantinelu Ceci a před Campbellem byl nedůsledný Ekholm. Třetí gól Flyers byl dokonce v oslabení. A aby ten zmar byl ještě znatelnější, tak pokárání si zaslouží i McBůh, protože při přesilovce ztratil puk špatnou přihrávou na Nugetu a neudělal nic pro jeho získání nebo aby se alespoň vrátil. Čtvrtý gól by asi také nepadl, kdyby Bouchard lépe předvídal a nenechal se obehrát jako ve školce.

Prostě, bylo to špatné. Nemělo to šťávu, málo šancí, jakoby hráči čekali, že po rozdrcení Nashvillu přijde výhra proti relativně slabé Phile sama. Ano, slabé. Tenhle tým by pro Edmonton prostě neměl být problém, protože ta kvalita tam prostě není. Jenže Phila zatím pod Tortorellou hraje dobře. Ukazuje, že když se hraje zodpovědně a dře se, pak jde všechno a k čemu vám je pak tým plný hvězd. A jinak jen pro pořádek, ani dnes bych Campbella z branek nevinil. Co s tímhle totiž chcete dělat?

Zach Hyman problém vidí v tom, že týmy se na Edmonton se dvěma top hráči Draisaitlem a McDavidem v sestavě nahecují a chtějí je překonat: „Máme dva nejlepší hráče na světě, takže vím, že kdybych proti nim hrál, tak by to byl zápas, na který bych se nahecoval. Myslím, že s týmem, jaký máme a také to, co jsme dokázali v play off, tak očekávání na nás jsou velmi vysoká a každý chce vyhrávat. Obvzláště na začátku sezóny.“ No, možná na tom něco je…

Jdeme ale už dál. Dnes se utkáme s našimi kanadskými kolegy z Winnipegu. Ti jsou na tom na chlup stejně – tři prohry a jediná výhra a de facto dělené předposlední místo na Západě. Co je pak špatné, tak že Oilers dosud ve třetí třetině nevstřelili ani jeden gól!

Na tréninku se opět měnily formace:

Dnes budeme hrát po nějaké době opět systémem 11/7 se všemi obránci a poize na tribuně by měl zůstat Adam Erne. Tréninku se na pozici centra čtvrté formace s Ernem točil i Sam Gagner, jenž se tak po zranění pomalu zapojuje do akce. Uvidíme, jestli brzy i nastoupí do zápasu.

V brance je potvrzen Stuart Skinner.

Tady si dovolím osobní výtku. Nezlobte se na mne, ale aby se v pouhých 5 zápasech třikrát totálně překopávala sestava a to docela radikálně, to mi přijde scestné. Tak třeba druhá formace, která jakž takž ještě fungovala je rozprášena. Neříkám že Kane by hrál nějak exkluzivně, ale aby byl přeřazen až do třetí formace? Hráč jako on tam podle mne nemá tu pravou motivaci. Hyman si navíc skvěle sedl s Nugetou a Foegelem. Proč to, co funguje hned zase roztrhnout… Kdo to pak odnesl, je opět Dylan Holloway, který byl těmito kroky upozaděn až na centra čtvrté formace. Proč? Holloway má hrát v top-six a pokud ne takto, tak alespoň v třetí formace a dostávat prostor. Ale takhle? Navíc on je jeden z těch, kteří snesou přísnější měřítko a hraje slušně.

Třetí formace Kane – McLeod – Brown mi přijde úplně k smíchu, protože ta nemá hlavu ani patu. Pojďme to dát tak, jak se plánovalo celou dobu, ale vydrželo to jen první dva zápasy. Tedy Leona zpět na centra druhé formace s křídly Nugetou a Hymanem. McDavida s křídly Kanem a Brownem a McLeoda s Hollowayem a Foegelem.

Proč zase Holloway?

Bakersfield dosud odehrál pouze jediný zápas AHL a čeká už týden na druhý a ten je na programu dnes, kdy se Condors střetnou s Ontariem Reign.

Nyní pojďme k našemu dnešnímu soupeři. Ve Winnipegu se měli v létě původně pustit do přestavby a na odchodu byli jak dlouholetý kapitán Blake Wheeler, v poslední sezóně ovšem potupně zbaven kapitánského céčka (novým kapitánem byl letos jmenován Dave Lowry) a dále dlouholeté opory Mark Scheifele a Connor Hellebuyck. Ti oba avizovali, že chtějí odejít a zkusit štěstí jinde. Mark „Martin Riggs“ Scheifele to navíc ukazoval celkem znatelně i na svém chování, kdy na něm nechuť byla velmi znát. O to překvapivější pak bylo, když oba borci teprve nedávno, před 12 dny podepsali nové smlouvy a to na velmi dlouhou dobu – 7 let a roční příjem 8,5 mil.dolarů, tolik jak pro Scheifeleho, tak pro brankáře Hellebuycka. No, zajímavé.

Blake Wheeler, který podepsal v podstatě za hubičku (800 000 dol.) u Rangers. Ale Wheeler bude ještě dva roky pobírat 2,75 mil.dolarů od Winnipegu, který ho vykoupil ze smlouvy. Nevím, takto by se nemělo zacházet s hráči, kteří pro váš klub udělají tolik. Wheeler byl v organizaci Jets (a předtím Atlanty) od roku 2010, což je pěkná řádka let.

Další, ale tentokrát již výraznější ztrátou je Pierre-Luc Dubois. Dále odešel i Sam Gagner, který jak víme to zkusí opět v Edmontonu. Skončil i brankář David Rittich. Místo něj se do Winnipegu vrátil Laurent Brossoit, pro kterého po uzdravení Logana Thompsona ve Vegas již nezbylo místo. Z LA přišlo duo útočníko Alex Iafallo a Gabriel Vilardi. Winnipeg vypadá všechno, jen ne silnější. Pomoct by ale mohlo to, že Scheifele s Hellebuyckem budou hrát s chutí, ono se přecejen jinak hraje, když je hráč na odchodu.

Sam Gagner si loni zahrál za Winnipeg, kde vydržel jen tu jedinou sezónu

Zraněn je pouze Gabriel Vilardi. Z farmy byl povolán útočník Dominic Toninato. Do sestavy se vrací obránce Nate Schmidt, který kvůli zranění chyběl v minulém zápase. Kvůli tomu bude pouze na tribuně Logan stanley, který ho nahrazoval.

Laurent Brossoit chytal minulý zápas proti svému bývalému týmu Vegas a inkasoval 4 góly. Dnes tak není pochyb o startu jedničky Connora Hellebuycka.

Zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 4:00 SEČ.

Další zápas se hraje v úterý v Minnesotě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *