Po All-Star pauze přichízí trochu útlum, když Jsme prohráli s Vegas, pak s problémy porazili Anaheim a nyní dostali za vyučenou od Los Angeles.

Ačkoliv výsledek 4:0 vypadá jasně, tak jednoznačné to nebylo, spíše naopak. Šancí bylo opět dost, ale tentokrát byly k vidění i chyby v defenzivě a ty nás stály zápas. Opět se měnila obrana, když se Mattias Ekholm přesunul zase zpět ke svému obvyklému parťákovi Bouchardovi a Kulak s Cecim vytvořili třetí pár. Jak říkám, opět se nedařilo střelecky a jestli jsme si předtím ve vítězné sérii vybírali štěstí, tak nyní je to přesně naopak. Opět zvonily tyče a jen Corey Perry ve dvou vyložených šancích neproměnil.

Zrovna tak i Connor McDavid, který si na prohry evidentně odvykl:

  • Evander Kane v Los Angeles odehrál 900 zápas v NHL! Škoda, že nebyl vítězný.
  • Connor McDavid má 597 asistencí. Evan Bouchard 99 asistencí. Cody Ceci 199 bodů.

Dnes se bude měnit složení čtvrté formace a opět i defenziva. Do sestavy se konečně vrací Sam Gagner, který nahradí Mattiase Janmarka. Čtvrtá formace tedy vyjede ve složení:

Gagner – Ryan – Brown

Janmark zůstane pouze na tribuně. Defenzivní páry se po dvou zápasech vrací zpět k původnímu složení, takže takto:

Ekholm – Bouchard

Nurse – Ceci

Kulak – Desharnais

V brance potvrzen Stuart Skinner.

Jdeme dál. Detroit je na tom velmi podobně. Rozdíl mezi oběma dnešními soupeři je jediný bod a podobný úděl – balancování na hranici play off. Detroit hraje slušně. Od nového roku má bilnaci 9 výher, 5 proher. Red Wings si naposledy smlsli na lídrovi celé ligy Vancouveru 4:3 PP.

Marodka Detroitu je prázdná, ale chybět dnes bude z osobních důvodů Robby Fabbri. Po přestupu do Detroitu se velmi nedaří Klimu Kostinovi. Ten má bilanci 3+1 z 30 zápasů. Často vysedává i na tribuně a dostává málo prostoru na ledě. Tohle se nepovedlo a škoda ho. Kostin byl na tribuně i minulý zápas a dnes zaujme Fabbriho místo, takže v akci ho uvidíme.

Patrick Kane byl několik zápasů mimo hru a minulý zápas proti Vancouveru se vrátil do akce a zaznamenal asistenci.

Stále je zde zajímavá brankářská situace, kdy původní trojka Alex Lyon chytá prakticky neustále a stal se jedničkou a za zády má původní dvojici James Reimer – Ville Husso. Husso stál v brance naposledy téměř před dvěma měsíci, 18. prosince, ale po zranění se již vrátil. Přesto ale stále čeká. Red wings tedy nyní mají na soupisce tři brankáře a někdo bude muset z kola ven. Reimer bude po sezóně volným agentem a navíc nemá moc dobrá čísla, takže tipuji, že to odnese on.

Alex Lyon, nečekaná jednička Red Wings

Poslední dobou se často mluví o tom, že Detroit opustí David Perron a mluví se i o možmém návratu do Edmontonu, kde hrál v letech 2013 – 2015. Perronovi také po sezóně končí smlouva, ale její výše necelých 5 mil.dolarů pro Kena Hollanda asi zajímavá nebude, i když Perron je bezesporu velmi kvalitní hráč a hodil by se.

Edmonton s Detroitem již spolu hráli před měsícem a Edmonton vyhrál 3:2.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Oilers poté vyrážejí na třízápasový trip do St.Louis, Dallasu a Arizony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *