Kdo neviděl zápas s Detroitem, udělal chybu. 12 gólů, svižný hokej od obou týmů, prostě skvělý zápas.

Průběh přitom Edmontonu nebyl úplně nakloněn, protože Red Wings hráli dobrý zápas, byli hodně aktivní a Oilers dělali velké chyby v defenzivě. Ve třetí třetině to ale byl přímo olejový uragán.

  • Connor McDavid zaznamenal 6 asistencí! Se 77 body se dotáhl na Davida Pastrňáka, který je na 3. místě ligového bodování. První Nikita Kučerov je na dohled 13 bodů.
  • Nugent-Hopkins a Bouchard zaznamenali po 3 bodech.

Cody Ceci měl v zápase 1+1 a zaznamenal svůj 200 a 201 bod v NHL!

Cody Ceci si myslí, že McDavid byl po minulé prohře 4:0 v Los Angeles pořádně nažhavený: „Vyhrál nám zápas. Hrál neuvěřitelně. Myslím si, že byl trochu naštvaný poté, co nás Kings vynulovali a dnes večer se to ukázalo.“ Také trenér Kris Knoblauch chválí svého kapitána: „Myslím, že statistika mluví za vše: šest asistencí, plus šest, žádná přesilovka.“

Opět se mění formace. Dylan Holloway nahradí na pravém křídle Draisaitlovy formace Coreyho Perryho. Ten se přesouvá do třetí k McLeodovi s Foegelem. Toto kvituji, Perry mk ve druhé neseděl. Do čtvrté se po jednozápasové absenci vrací Mattias Janmark. Odnesl to opět Sam Gagner. Nevím no…

V brance je potvrzen Stuart Skinner.

Derby dvou dravců Orlů s Kondory skončilo smírem. Bakersfield Condors sehráli dvojzápas s Coloradem Eagles, přičemž první zápas skončil vítězstvím Condors 2:1, v brance byl Olivier Rodrigue. Druhý zápas vyhráli Eagles na chlup stejným rozdílem, ale tentokrát chytal Jack Campbell. Za Eagles v tomto zápase skóroval i český útočník Ivan Ivan. Za Condors Adam Erne.

Poslední dny se hodně mluví o trejdech, které by mohl Edmonton uskutečnit. Skauti Edmontonu údajně intenzivně sledují zápasy Pittsburghu a Philadelphie. V Pittsburghu má prý Ken Holland spadeno na Jacka Guentzela. Což o to, takový ostrostřelec by se náramně hodil. Je v ideálním hokejovém věku (29) a hraje výborně a údajně je nakloněn výměně pryč. Má ale také cap-hit 6 mil.dol. což je na naše poměry hodně.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je image-37-1024x677.png.

ALE… Mohla by tomu pomoct ještě jedna výměna. Co se týče Philly, tak tam má prý Holland enormní zájem o obránce Seana Walkera. Ten má cap-hit 2,65 mil.dol. do konce této sezóny. Povídá se, že opačným směrem +- další artikly k tomu, by měl putovat Jack Campbell, o kterého má údajně Philadelphia zájem. Jak víme, Philadelphia se pohybuje na hraně play off a po 3 letech má zase jednou šanci postoupit. Poté, co byl ale kvůli policejnímu vyšetřování z klubu dočasně vyřazen Carter Hart, nyní hraje pouze se slabým brankářským duem – Samuel Ersson, Cal Petersen, a to není ideální situace. Pokud si ve Philadelphii myslí, že je spasí zrovna Campbell, jejich věc. Ale nám by se jeho odchod náramně hodil. Samozřejmě pokud bychom opravdu cílili na Guetzela, kromě Campbella by musel odejít ještě někdo jiný, protože platový strop je v Edmontonu pěkně napnutý. Tak uvidíme. Trade deadline máme už za rohem, za tři týdny.

Mimochodem ve Philadelphii dělají trochu zvláštní kroky. Včera totiž Flyers jmenovali nového kapitána týmu. Uprostřed sezóny po roce a půl bez kapitána, hodně zvláštní krok. Posledním kapitánem týmu byl Claude Giroux, který byl předloni během sezóny vyměněn do Ottawy. Loni byli Flyers bez kapitána až do včerejška, kdy jím byl jmenován dlouholetý hráč Flyers Sean Couturier. Asistenti budou Travis Konecny a Scott Laughton. Když ve Phile dělají takovéhle bláznivé věci, proč by nemohli mít zájem o Jacka Campbella? :o)

Oilers vyrazili na další třízápasový trip, který začíná dnes zápasem v St.Louis a dále pokračuje do Dallasu a Arizony. St.Louis Blues jsou na hraně play off a jsou jedním z našich nejbližších soupeřů. Blues v půlce prosince, po divokém zápase s Detroitem, který skončil prohrou Blues 4:6 vyhodili svého trenéra Craiga Berubeho, kterého nahradil trenér z farmy ve Springfieldu Drew Bannister. Nedá se říci, že Blues by poté předváděli něco světoborného, ale začalo se celkem dařit až v posledních třech týdnech, kdy z 9 zápasů vyhráli 7.

Craig Berube bude v St.Louis už navždy nesmrtelný, protože zde v roce 2019 získal s Blues jejich první a dosud jediný Stanley Cup v historii klubu. Sláva je ale vrtkavá a někde se na zásluhy nehraje a NHL je hodně divoký rybníček.

Život nynějšího hlavního trenéra Blues Drewa Bannistera se dnes zase jednou protkne s Edmontonem, kde působil jako hráč v letech 1997 -1998.

Trenér Bannister bude postrádat duo obránců Justin Faulk a Scott Perunovich a útočníka Mackenzieho MacEacherna (mezi přáteli překvapivě známého jako „Mac“ :o) )

St.Louis a Edmonton se naposledy setkali v prosinci 2022, čili celkem dloiuhá doba. Ve třech zápasech minulé sezóny byli ve dvou úspěšní Blues.

Dnešní zápas se hraje v Enterprise Center v St.Louis a začíná ve 2:00 SEČ.

Pozítří Oilers nastoupí v Dallasu, kde se bude hrát již ve 21:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *