Proklatá All-Star pauza… Do té doby válec, poté nic moc. Skvělá defenziva, kterou jsme se mohli předtím chlubit je nyní jako cedník a na hře je vidět, že tam není ta suverenita jako předtím. Ale ještě není tak zle.

Realita ale je, že všech pěti posledních zápasů nebylo ono. Začalo to prohrou 1:3 ve Vegas. Tam jsme byli lepším týmem, ale prohráli. V Anaheimu výhra 5:3, ale nebylo to úplně jisté, Anaheim nás hodně potrápil. Poté jasná a zasloužená prohra v Los Angeles 0:4. Pak domácí výhra 8:4 s Detroitem. Ale, i zde bylo až moc chyb v defenzivě a výsledek ne úplně odpovídá realitě. No a prohra v St.Louis 3:6, výsledkově celkem jasná záležitost.

V St.Louis se nepovedla hlavně druhá třetina, kdy Oilers inkasovali 4 góly. Ideální rozhodně není 8 menších trestů.

Corey Perry byl blízko hattricku Gordieho Howea, protože vstřelil gól – první v dresu Edmontonu – pak se popral s Marcem Scandellou, asistenci ale nepřidal.

Derek Ryan mluví o Perryho přínosu: „Do naší šatny, na lavičku a na led přináší spoustu nehmotných věcí. Je to vůdce a startovací svíčka. Dokáže nás nastartovat, když právě nemáme nejlepší noc. Myslím, že dnes to dělal dobře.“

  • Connor McDavid zaznamenal 3 asistence, což je 9 asistencí v posledních 2 zápasech. Z posledních 8 zápasů pak 21 bodů. McDavid je nyní nejlepším nahrávačem ligy s 59 asistencemi, o 2 před Nathanem MacKinnonem a Nikitou Kučerovem. Ten má celkově o 13 bodů víc než McDavid.
  • Evan Bouchard má 48 bodů v 50 zápasech. Něco podobného se v Edmontonu naposledy povedlo Paulu Coffeymu v sezóně 1986/87, kdy měl 57 bodů. Od té doby žádný obránce tolik bodů jako Coffey nezaznamenal, až nyní Bouchard, i když o pár bodů méně.
  • Pět hráčů má v 50 odehraných zápasech 48 bodů a více – McDavid, Draisaitl, Hyman, Nugent-Hopkins a Bouchard.
  • Connor Brown dosud neskóroval. Je to už 43 zápasů v dresu Edmontonu bez gólu. Neskóroval ani v jednom ze čtyř zápasů v dresu Washingtonu v loňské sezóně. Brown naposledy vstřelil gól v dresu Ottawy proti Winnipegu 25. března 2022. To jsou už téměř dva roky.

Ryan Nugent-Hopkins dnešním startem v Dallasu překoná Marka Messiera, který má odehráno 851 zápasů za Edmonton. Nugeta se tímto posouvá na 3. místo v klubové historii. Před ním už zbývá jen Ryan Smyth s 971 zápasy a Kevin Lowe s 1037 zápasy. Nugeta letos hraje svoji 13. sezónu jako Olejář.

Nugeta – už nyní klubová legenda…

Sám Nugeta o tomto milníku říká: „Někdo mi to řekl, když jsem dnes vešel dovnitř (v St.Louis, kde Messiera na zápasy vyrovnal, pozn.) a je mi rozhodně ctí být tak dlouho součástí této organizace. Je pro mě šílené představit si, že jsem za celou dobu třetí, takže to pro mě hodně znamená být součástí tohoto týmu. Samozřejmě měl jsem velké štěstí, že jsem tu mohl zůstat a hrát celou svoji kariéru tady.“

Nugetu chválí trenér Knoblauch: „To, co Nugent-Hopkins dělá pro tým, je neuvěřitelné. Je velmi klidný a vyrovnaný, jeho hra s pukem je neuvěřitelná a je samozřejmě i důležitou součástí naší přesilovky. Když si vybavíte přesilovku a Bouchard a Hyman, kteří dávají góly a McDavid s Draisaitlem sbírají body, on hraje a hodně toho prochází právě přes něj. A mluvili jsme o přesilovce, ale je tu i oslabení. Posledních pár měsíců se nám v tom dařilo a on s Derek Ryan jsou naše první dvojice na oslabení. Navíc je to naše hlavní levé křídlo, jeho hra je dobře vyvážená a našemu týmu toho přináší hodně.“

Trenéři reagují na špatné výkony totálním přeskupením prvních dvou formací. Takto už dohrávali zápas s Blues. Klasika – když to nejde, McDavid s Draisaitlem jdou k sobě. To za prvé. Za druhé Corey Perry k nim na křídlo. Za třetí Nugeta na centra druhé formace s křídly Kanem a Hymanem.

Sestava by tedy měla vypadat takto:

Draisaitl – McDavid – Perry

Kane – Nugent-Hopkins – Hyman

Janmark – McLeod – Foegele

Gagner – Ryan – Brown

Na pposledních chvíli ze hry vypadl Holloway kvůli nemoci. V sestavě ho nahradí Gagner.

V brance Oilers dnes bude Calvin Pickard. Skinner v posledních třech zápasech inkasoval 12 gólů. Pickard nyní stále jede na „vítězné vlně“, protože má 5 výher za sebou s průměrem 2.0% a úspěšností zásahů .922%.

Nevím, tato sestava se mi moc nezdá… 🤔 Druhá formace ve složení Kane – Nugent-Hopkins – Hyman je asi v pořádku. Hyman si s Nugetou rozumí a Kane by k nim mohl sednout. Ta první je ale divná. Není žádným tajemstvím, že Draisaitl se na křídle necítí komfortně a už to mockrát říkal. Corey Perry se podle mne k naší ústřední dvojici také moc nehodí. Perry je důrazný hráč, pohybuje se v brankovém prostoru jako Hyman, není ale moc do defenzivy a to prostě k duu McDavid – Draisaitl potřebujete. Pokud už se ale musí vytvořit superformace, pak už bych k nim dal rovnou Nugetu, který je dobrý jak do defenzivy, tak do kombinace. A na centra druhé formace McLeoda. Ale já nejsem trenér :o) Tak uvidíme, co z toho bude.

V minulém Preview jsem psal o zájmu Edmontonu o Jakea Guentzela z Pittsburghu. Tak toto dostalo pořádný šrám, protože Guentzel se zranil ve středečnm zápase proti Floridě a se zraněním v horní části těla bude mimo hru asi 4 týdny. Guentzel byl Pittsburghem hned umístěn na seznam dlouhodobě zraněných hráčů.

Pak ještě info k našemu bývalému hráči Milanu Lucicovi, který se před touto sezónou vrátil do svého mateřského klubu Bostonu Bruins. Odehrál zde ale pouhé 4 zápas a poté byl postaven mimo službu poté, co byl nejdříve zatčen a poté obviněn z domácího násilí na své manželce. Tato obvinění byla nakonec stažena a vše se domluvilo jiným způsobem, ale včera bylo oznámeno, že Lucic se letos do Bostonu již nevrátí. Smlouvu má jen do konce tohoto roku, takže není jasné, jestli se vůbec do Bostonu ještě vrátí.

Dnes si Oilers zahrají proti Dallasu, který je druhý na celé Západě, takže to nebude snadné. Stars mají z posledních osmi zápasů jedinou prohru, minulý zápas v Nashvillu vyhráli dokonce 9:2!

S Dallasem jsme se letos již střetli a byla z toho prohra 3:4 na domácím ledě. V tomto zápase vstřelil 2 góly Sam Gagner.

Tyler Seguin v Nashvillu vstřelil gól, který byl jeho dvacátý v sezóně. Pokořit hranici 20 gólů dokázal Seguin v dresu Dallasu již po deváté, což se před ním dokázali tři hráči – Mike Modano – 16 sezón, Brian Bellows (10) a současný kapitán Stars Jamie Benn (10). Samozřejmě se do toho počítají i sezóny Minnesoty North Stars, kterých je Dallas pokračovatelem od roku 1993.

Zraněn je Jevgenij Dadonov. Během posledního zápasu s Nashvillem odstoupil obránce Nils Lundkvist a nnyí je klasifikován jako ze dne na den, takže jeho start je nejistý.

V Nashvillu vedli Stars 7:2 po druhé třetině a tak byl ze hry stažena jednička týmu Jake Oettinger, kterého vystřídal Scott Wedgewood. Ten už ve třetí třetině neinkasoval. Toto je jasný signál toho, že se počítá s Oettingerem do dnešního zápasu s Oilers.

Oettinger si zahrál v letošní All-Star Game v týmu Matthews

Dnešní zápas se hraje v American Airlines Center a začíná již ve 21.00 SEČ a vysílá ho Nova Sport 1.

Příští zápas je na programu pozítří, kdy se Oilers představí v tělocvičně v Arizoně, rovněž v pěkný čas 22:00 SEČ a rovněž na obrazovce Nova Sportu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *