Finálová série se přesunula do Kanady, kde se dnes odehraje veledůležitý zápas. Pokud dnes Pamthers opět vyhrají, půjdou do trháku 3:0 na zápasy, což už bude kritické a pak se budou všechny zápasy hrát v křeči, protože bude jasné, že jediné zaváhání znamená konec. Nicméně ani pak není nic nemožné…

Přitom je to tak zbytečné. Panthers nehrají nic extra, co by se nedalo zvládnout. První zápas byli Oilers mnohem lepším týmem, ale domácí Panthers podržel vynikající gólman Bobrovskij. Ve druhém zápase pak ale bylo špatně téměř všechno a Oilers se v podstatě porazili sami. Panthers ale na druhou stranu veškeré chyby perfektně trestají, takže samozřejmě také jejich velká zásluha. Jen si prostě nemyslím, že stav 2:0 úplně odpovídá realitě. Ale chyba Oilers…

Během prvních dvou třetin Oilers vystřelili pouze sedmkrát na branku. Navíc zde bylo hodně zbytečných vyloučení, přemotivovanost,… Takto se na vítězství prostě nehraje. Oilers přitom až do poloviny zápasu vedli 1:0. Od 10 minuty ale hráli již jen o 11 útočnících, protože Warren Foegele byl vyloučen za faul kolenem na Luostarainena. Foegele tak v tomto zápase na ledě nestrávil ani 2 minuty.

Další faul, který byl nejspíš i rozhodujícím momentem zápasu, byl faul loktem Leona Draisaitla na domácího kapitána Aleksandera Barkova.

Někdo může říct, že to k hokeji patří, někdo to bere jako faul. Já patřím k těm druhým. Není to totiž poprvé, kdy Draisaitl takto dohrával situaci. Jde o to, že přesilovkové komando soupeře nelze brát na lehkou váhu. Úplně zbytečné vyloučení, ze kterého padl gól na 3:1, což de facto rozhodlo zápas.

Draisaitlův faul potrestán nijak nebude.

Potrestán byl ale Sam Carrick za seknutí Dmitrije Kulikova do rozkroku. Carrick oplácel Kulikovovi jeho hit. Další naprostá zbytečnost. Po tomto zákroku se navíc strhla mela, do které se připotal i Desharnais. Carrick i Desharnais pak vyfasovali ještě osobní trest. Carrick za seknutí od oddělení hráčské bezpečnosti inkasoval 2,214 dolarů.

Co je varující, tak ofenzivná hra našich útočníků. Považte, že pouze tři z nich dokázali vůbec vystřelit na branku!!! McDavid – 3 střely, Draisaitl – 2, Hyman – 1. A to je vše! To je tedy hodně velká bída. Dále pak stříleli obránci. Je zajímavé, že nejpilnějším střelcem Oilers byl s 5 střelami obránce Brett Kulak a za ním se 3 střelami Desharnais s Ekholmem.

Darnell Nurse v zápase odehrál jen něco přes 4 minuty kvůli nespecifikovanému zranění, které utrpěl v polovině první třetiny během souboje s Evanem Rodriguesem. Nurse včera netrénoval, ale očekává se, že dnes by měl nastoupit.

Změna bude určitě v útoku, protože v minulém zápase byl pouze na tribuně Corey Perry, který dnes nastoupí. Perry v sestavě nahradí Sama Carricka.

Ryan McLeod byl na tréninku na Kaneově místě ve druhém útoku. Evander Kane totiž opět netrénoval. Kane dostává úlevy kvůli sportovní kýle a je vidět, že se asi dost trápí. Ani na ledě není moc vidět. Během posledních dvou sérií s Dallasem a Floridou Kane zaznamenal pouze jedinou asistenci.

Už několikrát to bylo u něj na hraně, ale dnes je Kane blíž k tomu, že nakonec nenastoupí. Sestava tedy nabízí několik otazníků, které se rozhodnou až v pozdějších hodinách, ať už to bude otázka Kanea, nebo Nurseho.

EDIT: Nurse nastoupí, Kane ne.

Kapitán Panthers Aleksander Barkov bruslil a měl by nastoupit. Hold play off…

Dnes Oilers tedy musí bezpodmínečně vyhrát, jinak to bude kritické. Hrají ale doma a mohou udělat to samé, co udělali Panthers doma, tedy prostě dvakrát vyhrát. Vidí to tak i Zach Hyman: „Myslím, že pokud jste domácí tým, vaším úkolem je vyhrát dva domácí zápasy a to se jim povedlo. Takže teď jsme domácí tým my a další dva domácí zápasy dostaneme, což je skvělé. Musíme jen chránit domácí led. Bude to neuvěřitelná atmosféra, takže se na to těšíme.“

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place Aréně v Edmontonu a začíná opět ve 2:00 SEČ.

Čtvrtý zápas se hraje opět v Edmontonu a hraje se v sobotu.

Pojďme, Go Oilers GO!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *