Bude to těžké, ne nemožné. Přiznám se, že je těžké tomu věřit. Nicméně ještě není konec. Třetí zápas byl prostě důležitý a jak by řekl Holly – lodní počítač Červeného Trpaslíka – totálně jsme to zeslonili…

Oilers v zápase přitom odvedli docela dobrou práci. Měli tlak, tlačili se do branky, stejně jako v prvním zápase. A také stejně jako v tom prvním prohráli. Je to škoda. Neřekl bych, že by nás Panthers nějak tlačili a vůbec v celé sérii přehrávali, spíše to je naopak. Ale Panthers hrají něco jako loni Vegas. Hrají chytře, jsou efektivní, mají štěstí a hlavně nedělají takové chyby. Nyní to začal Skinner špatnou rozehrávkou za brankou, při které se Panthers ujali vedení 2:1. Cody Ceci s tím asi těžko mohl něco dělat. Naopak chci říct, že Ceci vedle Kulaka nehrál špatně. Ale to je klasika. On není špatný hráč, jen nesmí hrát s Nursem… Zkázu v zápase dokonal tradičně tragický Nurse, který chyboval u dalšího obdrženého gólu, který byl asi rozhodující. Snížení na 3:4 sice ještě vykřesalo jakous naději, ale už to nevyšlo.

Pochvalu si zaslouží stále se zlepšující Broberg, který i vstřelil gól, z brejku efektně skórující Foegele i Henrique, který mu nahrával,…

Dnes se bude hrát jako o život. Oilers to ještě nevzdají, to je jasné. A že ještě není hotovo, to je také jasné. Ale bude to těžké. S Panthers jsme letos hráli pětkrát a všechny zápasy jsme prohráli. Je proto nepravděpodobné, že najednou vyhrajeme čtyři za sebou. Ale jak říkám – ne nemožné. Možné je všechno.

Hráči byli v rozhovorech celkem optimističtí, takže snad si to přenesou i na led.

Médii také proběhlo to, že Leon Draisaitl s Connorem McDavidem údajně informovali vedení Edmontonu, že hodlají podepsat nové dlouhodobé smlouvy v klubu a nemají v úmyslu zkoušet trh s volnými hráči. To je určitě velmi dobrá a povzbuzující zpráva, takže kdyby to nedejbože nevyšlo letos, snad to ještě někdy vyjde… :o) Leon Draisaitl, kterému končí smlouva již po příští sezóně prý již údajně se svým agentem s Kenem Hollandem na novém kontraktu pracují právě nyní, ještě během play off.

Na tréninku opět scházel Evander Kane, s jehož kýlou se již evidentně nedá hrát. A také Darnell Nurse. Foegele byl na křídle Draisaitlovy formace, v zápasovém dresu hrál na tréninku i Sam Gagner! Spekuluje se, že by tento srdcař dostal dnes v zápase šanci. Nicméně hrál v páté formaci. Pokud by Gagner přecejen naskočil, tak nejspíš místo Dereka Ryana. Ale těžko říci, nakolik se to blíží realitě a nakolik je to jen naše přání.

Sestava bude nejspíš takováto:

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman

Foegele – Draisaitl – Perry

Janmark – Henrique – Brown

Holloway – McLeod – Ryan (Gagner)

Ekholm – Bouchard

Kulak – Ceci

Broberg – Desharnais (Nurse)

Na tréninku byl na ledě ještě čtvrtý obranný pár Ben Gleason – Phil Kemp a pátý útok Lane Pederson – Sam Carrick – Sam Gagner.

Je možné, že Nurse nakonec přecejen nastoupí. Asi by to bylo na úkor Desharnaise

Historie říká to, že již 29 krát byl ve finále Stanley Cupu jednoznačný stav 3:0 na zápasy a pouze jednou jedinkrát se týmu povedlo tento nepříznivý stav zvrátit a ještě vyhrát Stanley Cup. Bylo to Toronto proti Detroitu v roce 1942. Čili během Druhé světové války…

Ale pojďme ještě, zkusme to, ještě není konec!

Zápas se opět hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná v tradiční čas 2:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1 a Nova Action.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *