Situace kolem Philipa Broberga a Dylana Hollowaye se začína velmi, ale opravdu velmi komplikovat.

Vypadá to, že výměna generálního manažera si začíná vybírat svou daň. V Edmontonu totiž nyní musí řešit velmi nepříjemnou věc. GM St.Louis Blues Doug Armstrong se chystá Edmontonu vyfouknout oba zmíněné hráče. Fakt je, že jak Broberg, tak Holloway obdrželi od Edmontonu kvalifikační nabídky, stejně jako někteří další hráči. Zatímco ostatní se je ale rozhodli přijmout, tak tito dva tak dosud neučinili. Mezitím skončil ve funkci GM Ken Holland, na otevření trhu úřadoval ředitel klubu Jeff Jackson a po nějaké době funkci GM převzal Stan Bowman. Tato zmatečná situace, společně s vyjednáváním s Leonem Draisaitlem zřejmě přispěla k podcenění situace ohledně těchto dvou hráčů. Zřejmě také nikdo nečekal, že se do této situace někdo vloží. Jenže stalo se. Učinil tak Doug Armstrong. A to i přesto, že v NHL platí jakási gentlemanská dohoda o tom, že takto si manažeři mezi sebou chráněné volné hráče „nekradou“. Zakázáno to ale není a vše je zcela v rámci pravidel a Armstrong je evidentně pro úspěch Blues schopen zajít daleko a to i hrát „špinavou hru“. Otázkou je, jak na toto jeho chování budou nahlížet jeho kolegové z ostatních týmů do budoucna.

Armstrong oba hráče de facto již podepsal.

  • Broberg obdržel smlouvu na 2 roky, roční plat 4,581 mil.dol. To je hodně…
  • Holloway obdržel smlouvu na 2 roky s ročním příjmem2,291 mil.dol. S tím se žít dá…

Co teď tedy? Edmonton má teď týden (do 20.8.) na to, aby tyto nabídky dorovnal a převýšil je alespoň o jeden dolar. Pokud tak neučiní, oba hráči nově patří St.Louis. Edmonton by ani tak nevyšel naprázdno. Jako kompenzaci by za Broberga obdržel volbu ve 2. kole draftu 2025, za Hollowaye volbu ve 3. kole.

Oba hráči s nabídkou St.Louis souhlasili.

Jak víme, už teď je Edmonton nad platovým stropem. Jediná záchrana je umístění Evandera Kanea na LTIR nebo výměna Codyho Ceciho, což jsme si už psali. Pokud Edmonton nabídku St.Louis dorovná, bude přes platový strop nějakých 7,226 milionu dolarů.

To není dobré… To jsme nečekali co? :o) Každopádně teď je hozená rukavice na straně Edmontonu.

Můj tip je, že Hollowaye dorovnáme a Broberga necháme jít… Stejně tak si myslím, že ztráta Hollowaye by byla boletivá. Ztráta Broberga asi méně a navíc, jeho smlouva je dost přehnaná a v naší situaci si nebudeme moct dovolit takový podpis.

A v mé osobní rovině – St.Louis nemám v lásce už od dětství kvůli tomu, že mu fandí můj nejlepší kamarád a pokrevní bratr a celý život se hecujeme na bázi Edmonton x St.Louis. Už jejich Stanley Cup v roce 2019 byl pro mě utrpením, teď mám o další důvod víc je nenávidět. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *