Tak a už to sviští! Dnes v noci se trejdovalo a hned dvakrát!

  1. Ty Emberson x Cody Ceci + 3. kolo draftu 2025
  2. Vasilij Podkolzin x 4. kolo draftu 2025

Nikterak překvapivě to odnesl Cody Ceci. Ceci putuje do San Jose společně s 3. volbou draftu 2025 za obránce Ty Embersona. No, Codymu jsem něco takového jako je San Jose nepřál, ale takový je hold život… Tato výměna je samozřejmě jednoznačně kvůli tomu, aby se nám uvolnil prostor pod platovým stropem, nicméně má to i druhou stranu mince. V tomto případě se totiž nedá říci, že bychom se jen zbavili hráče a ještě museli něco přihodit, jako tomu bylo třeba v případě Zacka Kassiana nebo Kailera Yamamota. Ty Emberson je totiž velice zajímavá protihodnota.

Ty Emberson je 24 letý Američan z Wisconsinu. Hrál za juniorské výběry USA U17, U18 a U20. Byl draftován Arizonou v roce 2018 ve 3. kole ze 73. místa. V sezóně 2023/24 nastupoval v AHL za Hartford Wolf Pack pod trenérem Krisem Knoblauchem, který má nejspíš na jeho získání vliv. Zde měl zajímavou bilanci 69z, 7+20. V této sezóně byl vyhlášen nejlepším obráncem Východní konference AHL. Loni debutoval v NHL a za San Jose odehrál 30 zápasů s bilancí 1+9.

Cody Ceci v Edmontonu odehrál tři sezóny mezi lety 2021 – 2024. Celou dobu byl členem základní sestavy a za celé tři roky absentoval pouze v 9 zápasech. V Edmontonu končí s bilancí 237z, 11+57. V play off 52z, 3+10. Ceci Edmontonu odvedl dobré služby a měl smůlu v tom, že hrál s Nursem. Nezbývá než mu poděkovat a popřát hodně štěstí. V San Jose ho bude potřebovat…

S odchodem Ceciho nyní nejspíš bude hrát ústřední pětice Bouchard, Ekholm, Nurse, Kulak a Broberg. S odchodem Desharnaise se dále otevírá šesté místo pro Joshe Browna, Troye Stechera nebo i Ty Embersona. Ten ale nejspíš začne na farmě.

Nový generální manažer Stan Bowman udělal ještě jeden trejd, který je trochu překvapivý. Z Vancouveru přichází 23 leté pravé křídlo Vasilij Podkolzin. Ten byl v roce 2019 draftován Vancouverem hodně vysoko – z 10. místa. Mimochodem o dvě místa před ním byl tehdy Edmontonem draftován Philip Broberg.

Podkolzin toho nejvíc odehrál hned ve své první sezóně 2021/22, ale pak paběrkoval.

Vasilij Podkolzin je charakterizován jako hráč s dobrým hokejovým myšlením a hře s pukem, přičemž zároveň hraje tvrdě a agresivně, přesto disciplinovaně. Podkolzin nejspíš začne na farmě, ale je to určitě zajímavá akvizice. Posledním Rusem ve službách Edmontonu byl Klim Kostin.

Jak to tedy nyní vypadá s platovým stropem? Pořád nic moc, ale už se s tím dá lépe pracovat…

  • Cody Ceci měl cap-hit 3,25 mil.dol.
  • Ty Emberson má smlouvu na 1 rok na 950 000 dolarů, poté bude nechráněným volným hráčem.
  • Vasilij Podkolzin má smlouvu na 2 roky na 1 mil.dol. Poté bude chráněným volným hráčem.
  • Pod – nebo spíš NAD – platovým stropem je 5,926 mil.dol.
  • Evander Kane má 5,125 mil.dol. a na 99% půjde na operaci kýly a následně na listinu dlouhodobě zraněných hráčů.
  • Tím budou Oilers přes platový strop jen něco kolem 800 000 dolarů, což je jeden hráč. To se hravě vyřeší posláním někoho na farmu. Kaneovým umístěním na LTIR pak bude mít Bowman dostatek času na manévrování a na to, jak situaci vyřešit dále. Nicméně vyřešit se to musí, ne že ne! Kane na LTIR nebude jistě celou sezónu. Takto ale Oilers nepřijdou ani o Broberga, ani o Hollowaye. Navíc je možné, že ještě nejaký odchod do začátku sezóny přijde…

Takto asi bude klid, nicméně trvám na tom, že 4,581 mil.dol. pro Broberga je velký ústřel a St.Louis Blues nám pěkně zavařili a toto si ještě pěkně vyžereme.

Navíc, není jisté jestli se to bude líbit samotnému Brobergovi. Ten se údajně odchodu do St.Louis nebránil, spíše naopak. Broberg totiž cítí, že i nadále nebude mít v Edmontonu dostatek prostoru, což je pravděpodobné, protože před ním budou na levé straně Ekholm a Nurse.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *