Evander Kane jde za pár dní na operaci.

To už je nyní potvrzeno. Zpočátku by ale neměl být zapsán na LTIR, nýbrž jen na IR a pak se uvidí. Nicméně dle jeho vyjádření se tak ale asi stejně stane.

Kane totiž uvedl na pravou míru to, proč absolvuje operaci až nyní před novou sezónou a ne po konci té minulé. Je to proto, že společně s lékaři doufali, že se vše urovná odpočinkem a rehabilitací a operace nebude potřeba, ale nyní se ukázalo, že tento plán nevyšel a operace je nutná. Kane doufá, že nebude mimo hru celou sezónu a vrátí se ještě letos do akce.

Darnell Nurse je zraněn.

Nurse se do přípravného kempu zapojí až na jejím konci, nebo vůbec. Bližší info není. V kempu dostanou více prostoru nové tváře. Místo Ceciho, Broberga a Desharnaise se o místa poperou Ty Emberson, Troy Stecher, Josh Brown a také Travis Dermott, který je v Edmontonu na zkoušce, stejně jako v útoku Mike Hoffman. Že bude hrát Emberson, tím jsem si téměř jist.

Dva bývalí Olejáři v týdnu ukončili kariéru.

Prvním je útočník Tyler Ennis. Ten hrál v Edmontonu dvě neúplné sezóny mezi lety 2020 – 2021. Ennis je navíc rodákem z Edmontonu. Nejlepší roky strávil v Buffalu. Poslední dva roky hrál ve Švýcarsku a Německu. Ennis končí kariéru v pouhých 34 letech kvůli vážnému zranění krku. Ennisova kariéra e zastavila přesně na čísle 700 odehraných zápasů.

Druhým hráčem, který se rozhodl seknout s hokejem je obránce Chris Wideman.

Wideman odehrál v Edmontonu 5 zápasů na konci roku 2018. Již loni vynechal celou sezónu, přičemž naposledy hrál za Montreal.

Zack Kassian se vrací do Edmontonu!

Ovšem ne jako hráč, nýbrž coby profesionální skaut. Bude působit v kanadském Ontariu, kde Edmonton poslední roky skauta neměl.

A úplně čerstvá zpráva! Další podpis na PTO – Jasper Weatherby.

Na zkoušku přichází ještě jeden hráč. Žádné známé jméno ale nečekejte. Své štěstí v kempu zkusí 26 letý americký centr Jasper Weatherby. 🤔

Ten hrál v NHL jedinou sezónu a to 2021/22, kdy odehrál 50 zápasů (5+6) za San Jose. Poslední dvě sezóny hrál jen v AHL. Tady evidentně zase někdo vidí něco, co je řadovému občanu skryto… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *